Mórahalom visszavár!

Értékeld!

Rating

Rate now!

Mórahalom az utóbbi egy évben tapasztalt rendkívüli élethelyzet alatt számos ponton megújult és mindvégig azon dolgozott, hogy a megfelelő pillanatban készen álljon a nyitásra. Az utóbbi hónapokban arra készültek az intézmények, turisztikai szolgáltatók, hogy fogadhassák vendégeiket és az újranyitásra a korábbinál is jobb körülmények között kerüljön sor. Május elején végre elérkezik az idő, hogy a fürdő, a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház, a Kolo és az Ezer Év Parkja megújulva nyissa ki kapuit az érdeklődők előtt.

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő egy teljesen új, prémium szolgáltatásokat nyújtó részleggel bővült, a szabadtéri színház új nézőtérrel és színpaddal rukkolt elő, az Ezer Év Parkja pedig megújult környezettel, makettekkel és pedagógiai programmal várja a látogatókat.

A fürdő külön akciótervvel készült a nyitásra, hogy extra kedvezményekkel fogadhassa a pihenni és gyógyulni vágyókat. A 2020. november 11. után lejárt fürdőbelépők és a szállásadói kedvezmények felhasználási idejét meghosszabbították június 30-ig. Így ezekkel a jegyekkel bárki beléphet a fürdőbe még közel két hónapon keresztül. Szintén régi és új vendégeik iránti elkötelezettségük jeléül a gyógyfürdő nem emel a belépődíjak árain ebben az évben, illetve már az első strandparti időpontja is megvan: a nyári szezont hivatalosan május 22-én nyitják a fürdőben egy fergeteges bulival.

A fürdő valamennyi medencéjét és szaunáját üzembe helyezik, de kétségkívül a legjobban várt újdonság a Csendes Wellness Premium Spa Area megnyitása, mely új szintre emeli a relaxálás és feltöltődés fogalmát a Szent Erzsébet Gyógyfürdőben. A 290 négyzetméterrel bővített csendes wellness részleget többek között 40 fős szaunával és hatalmas sófallal tették még különlegesebbé.

További információ: https://erzsebetfurdo.morahalom.hu/

A Móra-Vitál Nonprofit Kft., a járás járóbeteg szakellátó központja 2021-ben ünnepli fennállásának 20 éves jubileumát. A koronavírus járvány okozta veszélyhelyzet kihirdetése alatt is folyamatosan elérhetőek a szakrendeléseink, a gyógytorna és a fizioterápiás ellátások. Önként vállalt feladatként pedig részt vesznek az oltóponti munkában is, mára már 2500 oltás beadását végezték el. Mindemellett magas színvonalú fürdőgyógyászati kezelésekkel, többféle wellness-kezeléssel és kádkezeléssel várják gyógyulni, pihenni vágyó betegeiket és vendégeiket.

További információ: https://moravital.morahalom.hu/

A közkedvelt Mórahalom Városkártya kedvezményrendszere továbbra is él, ráadásul az utóbbi időszakban bővültek a lehetőségek és még több szolgáltató csatlakozott a programhoz. A kártya tulajdonosai Mórahalom 35 különböző pontján kaphatnak kedvezményeket, melyeket érdemes kihasználni akár helyi lakosként, akár turistaként regisztrálnak.

További információ: https://www.morahalomkartya.hu/

A TDM szervezet a megváltozott vendégigényekre reagálva megújította programkínálatát is. Új élménycsomagjai és a különféle fürdőjegyek már webshopban is elérhetőek, ahol ráadásul SZÉP kártyás fizetésre is lehetőség nyílik, a kártya bármely zsebéből.

A turisztikai szervezet partnereinél szállást foglaló vendégek meghosszabbított előszezoni akcióban június 30-ig találkozhatnak az évek óta sikeres 1000 Ft-os kedvezményes fürdőbelépővel. A rendszert a kényszerű leállás alatt digitális korszerűsítéssel papírmentessé tették, a Városkártyával könnyen elérhető és felhasználható.

További információ: https://www.visitmorahalom.hu

Májusban két kiemelt rendezvénye lesz a városnak. Május 23-án, pünkösdvasárnap a vajdasági Fokos Zenekar muzsikál az Ezer Év Parkjában, akik a dél-alföldi magyar tamburamuzsika lehető legszélesebb körben való megismertetésére vállalkoztak. A koncert a több elemből álló „Dallamok határok nélkül” című programsorozat része, melynek középpontjában a Kárpát-medence sokszínű magyar népzenéjének bemutatása áll.

További információ: https://ezerevparkja.hu/

Május 27-én a Kolo Kulturális Központ egy különleges koncerttel nyit. Mórahalmon először lép színpadra Dés László, hazánk érdemes művésze, számos felejthetetlen musical- és filmsláger szerzője. Ezzel elindul az új időpontokra ütemezett koncertsorozat a Koloban, ahol többek között Kamarás Iván és Illényi Katica is színpadra lép az ősz folyamán.

További információ: https://www.kolocentar.morahalom.hu/kolo/

Hetedik évadára készül idén a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház, mely technikai hátterét illetően nagyot lépett előre. A szabadtéri színházi előadások mindegyike egy vadonatúj nézőtéren és egy szintén megújult színpadon lesz bemutatva a nyár folyamán. A „black box” kialakítású színpad, s a vele szemben lépcsőzetesen emelkedő lelátórendszer egyszerre szolgálja ki a néző kényelmi ízlését és az alkotók színházi igényeit. A lovardába megálmodott beruházás lehetővé teszi, hogy az élmény még kellemesebb és élvezhetőbb legyen a koncertek, musicalek és táncelőadások közben. A jegyvásárlás továbbra is történhet online vagy személyesen, és újdonság, hogy immár lehetséges SZÉP kártyával is fizetni.

A cirkusz és a show, a tánc és a zene, a musical, valamint a lovas színház olyan kiemelkedő produkcióit kívánják csokorba szedni, melyek láttán bizton állítható, hogy a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház új korszaka veszi most kezdetét.

A 7. évad produkciói a következők: Valahol Európában (musical), A Tenkes kapitánya (táncjáték), Osztrigás Mici (zenés komédia), Budapest Bár koncert, Zorán koncert, Nikola Tesla – Végtelen energia (musical), My Land (újcirkuszi előadás), Szilaj (musical), Csárdáskirálynő (operett), Marica grófnő (operett), Rózsa Sándor, az alföldi betyár (musical), Rómeó és Júlia (koncert változat), Szent László, a lovagkirály (népi rockopera), Aladdin (családi musical)

További információ: https://www.lovasszinhaz.morahalom.hu/musor-2021/

Mórahalom tárt karokkal várja vissza látogatóit, ráadásul a korábbinál több szolgáltatással, nyitási kedvezményekkel és számos meglepetést rejtő új beruházással.

A programok a járványhelyzet kapcsán aktuálisan érvényben lévő kormányrendeletnek megfelelő keretek között lesznek megtartva.

„Mórahalom visszavár!”