Nemzetközi konferencián veszünk részt

Értékeld!

Rating

Rate now!

A konferencia egy két és féléves határon átnyúló együttműködés egyik eseménye, melynek megvalósításában a Móra-Tourist Nonprofit Kft is szerepet vállal.

A projekt címe: Természetes selfness

Rövidítés: NATESS

Projektazonosító: HUSRB/1602/31/0242

Elkülönített forrásösszeg: 397.793,20 EUR

Európai Uniós hozzájárulás (IPA): 338.124,22 EUR

A projekt kezdete: 2018. 11. 01.

A projekt zárása: 2021. 04. 30..

Vezető kedvezményezett: Ürögi Önkormányzat

1. kedvezményezett: Móra-Tourist Információs és Szolgáltató Nonprofit Kft.

2. kedvezményezett: Alföldi Erdészeti és Környezeti Intézet (Szerbia)

3. kedvezményezett: Ürög a városom (Irig my city - Szerbia)

Elérhetőség:

Ürögi Önkormányzat

Cím: 22406 Ürög , Vojvode Putnika 1., Szerbia

Kapcsolattartó: Marko Kelember

Email: projectirig@gmail.com

Telefonszámok: +381 637477867; +381 22400600

A turizmus lehetőséget biztosít a kevésbé fejlett településeknek, hogy felzárkózhassanak a fejlettebbekhez az általa generált munkahelyteremtés és az egyéni vállalkozások révén, valamint előmozdítja a helyi beruházásokat is. Jelen gazdasági ág fejlesztési lehetőségeit a régió gazdag kulturális, történelmi és természeti örökségei alapozzák meg. A természeti erőforrások, melyek a projekt által lefedett területen találhatók (Fruska Gora és a Kiskunsági Nemzeti Park, számtalan gyógyfürdő és meleg vizű forrás), lehetőséget nyújtanak számos innovatív ötlet megvalósítására és a sokszínűbb turisztikai kínálat fejlesztésére. Jelen projekt kiaknázza ezeket a lehetőségeket, szem előtt tartva a természet törvényeit és a helyi lakosságra gyakorolt pozitív hatásokat.

A projekt megvalósítása során egy egyedülálló turisztikai kínálat kerül kialakításra a határon átnyúló régióban, ez a „selfness a természetben” (natural selfness). Az eredeti állapot helyreállítása az ürögi Erdei Selfness Központban gyarapítja majd a régió turisztikai kínálatát, így a szálláskapacitást, valamint a termékkínálatot az újonnan kialakított „egészséges ösvény” esetében a növények egyedi összeállítása révén, ami pozitív hatást gyakorol az egészségre dendroterápia, teaceremóniák, fotós szafari, aromaterápia stb. segítségével. A képzéseken és workshopokon keresztül a turizmus ezen típusa révén növekedni fognak a desztináció menedzsmentjében részt vevők kapacitásai. Elsőbbséget élveznek majd azok a speciális készségek és eszközök, melyek lehetővé teszik az részt vevő turisztikai szolgáltatások sikeres elhelyezését az egészségturizmusban. A projekt egy nemzetközi konferencia megszervezését is magában foglalja, mely elkötelezett az új turisztikai kínálat nyújtotta kihívások és lehetőségek iránt a régió fejlesztésének érdekében. A projekt elkötelezett a helyi természeti és emberi erőforrások használata iránt és a közöttük lévő kapcsolat érdekében egy egyedülálló turisztikai kínálatot hoz létre, mely teljes mértékben tiszteletben tartja a természet törvényeit.

A konferencia angol nyelven kerül megrendezésre, melynek programja a következő:

CONFERENCE: PLANTS IMPACT ON HUMAN HEALTH AND SOCIETY, TUESDAY, 30.03.2021. 11.00-13.00H (BELGRADE, SERBIA), ONLINE

The healing properties of nature are something we know for a long period of time. But is there a place for nature in current society? How do we interact with it? And what are the nature components that have the potential to improve our health and well-being?

Considering the constant and increasing changes and challenges in the environments and human society on Earth, but also the connection within these two, we aim to promote the importance and necessity of nature to local, and global human population. What is the impact of nature on humans, and which nature components contribute to the human health and well-being? Join us to hear our findings gained through NATESS project (http://mdfa.rs/natess/index.php/about).

The invited speakers are:

- Marko Kelember, NATESS project manager, Municipality of Irig, Serbia

- Mariann Stampf, MORA-TOURIST Information and Services Non-Profit Limited Liability Company, Morahalom, Hungary

- Gorana Isailović, president of Medical SPA Association of Serbia, Serbia

- Martina Zorić, Institute of Lowland Forestry and Environment, University of Novi Sad, Serbia

Click on this link: https://forms.gle/L246AGU8epew1wD39 to register on the Conference: Plants impact on human health and society and hear more.