Összeállt a 2021-es szervezett túrák terve

Értékeld!

Rating

Rate now!

Mint minden évben, idén sem maradhat el az ’Értékeink nyomában’ túrasorozat, így 2021. január 19-én online meetinget tartottunk a térségi partnereinkkel. A találkozó fő témája az éves túrák programtervének összeállítása volt, mely végére több mint 15 megtervezett túrával zártuk az eseményt.

Természetesen idén is megrendezésre kerül a közkedvelt Naplementés bivalyos túra, az éjszakai kerékpáros túra, valamint a gombatúra, és a tavaly indított nordic walking „botkóstoló” események sem maradnak el. Újdonságokkal is készülünk, mint például a Szent Iván éji Szerelemdomb túra, az amatőr fotós túra a Csipak – semlyéken, a kerékpáros bunker-felfedező túra, de a tervek között szerepel egy kincskereső túra is Ferenc József nyomában.

A korlátozások miatt a vezetett túrákon kívül további érdekes, egyénileg (szakvezető nélkül) teljesíthető programok is színesítik a kínálatot az idei évtől. A helyi TDM szervezet indít majd egy kihívást, ahol különböző állomásokon kell fényképet készíteni a résztvevőknek, és ezeket elküldeni vagy bemutatni a szervezőknek. A kihívás teljesítőit oklevél, valamint meglepetés ajándék is várja.

Ezen kívül egyik partnerünk a tavalyi évben olyan digitális ismertterjesztő segédanyagokat dolgozott ki, melyek lehetővé teszik az egyéni felfedezés lehetőségét a Röszke térségében található tanösvényekhez, élővilághoz. Az ismeretterjesztő anyagok a www.termeszetvedo.roszkenet.hu oldalon érhetők el, és akár már most, a téli hónapokban is fel lehet készülni a későbbi „terepszemlére”.

Az egyeztetésen a részt vevők között köszönthettük Stampf Mariannt, Sára Endrénét, Paraginé Tóth Edinát, Engi Magdolnát, Kovács Ildikót, Selymes Evelint, Börcsök Zoltánt, Kocsis Istvánt, Bánhidy Zoltánt, Krnács Györgyöt és Sándor Attilát.

Gazdag programkínálatunkkal szeretnénk a környékbeli kirándulókat megszólítani, egyúttal készülünk a vendégfogadást is előkészíteni az ökoturisztikai programkínálat színesítésével.

A túrák szervezése bár még folyamatban van, addig is kísérjék figyelemmel honlapunkat, a www.visitmorahalom.hu oldalt, valamint kövessenek minket facebookon a Móra-Tourist folyamatosan megújuló tartalmaiért!