Szombati paprikázás

Tudta, hogy a paprika szó a szegedi térségben alakult ki és az egész világon ismerik?

Tudta, hogy a 19. században a fűszerpaprikát gyógyszerként is alkalmazták?

És azt tudta, hogy a paprikát az indiai hadseregben fegyverként is használják, paprikagránát formájában? A könnygázgránáthoz hasonlóan nem tesz maradandó kárt az ellenségben, csupán harcképtelenné teszi őket.

Megannyi érdekességet és információt tudhat meg ezeken felül a paprikák világáról egy olyan kirándulás keretein belül, melyet a mórahalmi Turisztikai Iroda a röszkei Molnár-család által működtetett Paprika Múzeummal együttműködve szervez.

A program az őszi időszakban, szombatonként* 10.00-kor indul Mórahalomról, ahonnan az elektromos Buba-busz viszi el a látogatókat a röszkei Paprikamúzeumba. A múzeumban a kiállítás megtekintése mellett tárlatvezetést is kapnak az érdeklődők. A teljes program nagyjából 2-3 órát vesz igénybe.

Az eseményen való részvétel előzetes jelentkezéshez kötött, melyet legkésőbb az adott heti program előtti napon (péntekenként) 12.00-ig van lehetőség megtenni.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk, a program csak min. 4 fő előzetes jelentkezése esetén indul. Kevesebb létszám esetén a program költség a 4 főre eső díj.

A program díja 4.000 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást, a múzeumba való belépést és a tárlatvezetést is. 3 éves kor alatti gyermekek számára az esemény ingyenes!

Jelentkezési lehetőség: személyesen a Turisztikai Irodában (6782 Mórahalom, Tömörkény utca 3. szám alatt) minden hétköznap 8.00-16.00-ig, vagy telefonon a +36 70 374 7224-es telefonszámon, e-mailen tdm@morahalom.hu.

*2023. szeptember 16., 23., 2023. október 7., 14., 21., 28.