2020 facsemetét osztott ki az egyházmegye – A mórahalmi elsősök az iskolakertben ültettek

A Szeged-Csanádi Egyházmegye idén valósította meg tizenharmadik alkalommal a Tesz-Vesz Tavasz elnevezésű kezdeményezését. A programban ezúttal faültetésre volt lehetőség az egyházközségek, iskolák és családok számára. Mórahalom város plébániája, katolikus általános iskolája és helyi családok is részt vettek az eseményen és ezáltal többféle facsemetével gazdagították a várost.

Az egyházmegye képviseletében, a fákat kiosztó Kónya Mihály elmondta: a tavalyi évben sajnos a járvány okozta helyzet miatt nem volt lehetőségük megvalósítani a hagyományos rendezvényt, mely során korábban például útmenti kereszteket hoztak rendbe a különböző közösségek. Idén új ötlettel álltak elő és rendhagyó módon valósult meg Tesz-Vesz Tavasz. A Szeged-Csanádi Egyházmegye 990. évfordulója és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletre azt a célt tűzték ki, hogy 2020 fát tudjanak elültetni az egyházmegye területén. Az ifjúságpasztorációs iroda munkatársa hozzátette, a kezdeményezéssel egy tisztább, zöldebb és élettel telibb környezetet szeretnének támogatni.

Mórahalmon az egyházközség és a Szent László Katolikus Általános Iskola mellett több család is igényelt csemetéket. Joó Balázs esperes atya az egyik szentmise keretén belül ültetette el a kis tölgyfát a templomkertben. Az iskolakertben az első osztályos gyerekek pedig közösen ültették el a kapott facsemetét még március elején. Az elsősök a tanítónőkkel megbeszélték a fa fejlődésének menetét, s megjegyezték: ők is pont úgy fejlődnek, mint az általuk elültetett hársfa csemete.

A téma kapcsán készült riportunkat jövő héten láthatják a Móranet TV Hírháttér című műsorában.