A húszezredik látogatót köszöntötték a lovas színházban

Telt házzal indult és úgy is fejeződött be az idei színházi évad Mórahalmon. Hatalmas siker volt a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház idei, nyolcadik évada.

A hétvégén a Fehérlófia című darab szünetében Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere köszöntötte a lovas színház húszezredik látogatóját. A jegy csoportos jegy volt, amelyet a Csongrád-Csanád Megyei Napsugár Otthon Ásotthalmi részlege vásárolt, az ajándékcsomagot az intézmény részlegvezetője, Turzó Antal vett át.

A mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház 2022-ben nyitotta meg nyolcadik évadát, ami a hétvégén ért véget. Pénteken a Fehérlófiát, szombaton pedig az Aladdin című családi musicalt adta elő Pintér Tibor és társulata.

Fotós: Albert Péter

A Nemzeti Lovas Színház igazgatója, Pintér Tibor elmondta, hogy az évad egyik új családi előadása a Fehérlófia történetét dolgozta fel, amelynek egyik érdekessége volt, hogy a sárkányt egy hatalmas erőgéppel helyettesítették, látványos kaszkadőrjelenetekkel tűzdelve. Egy korábbi beszélgetés alkalmával Pintér a darabok közül a Fehérlófiát emelte ki.

Szükségünk van a mesére. Nem csak a gyereknek, hanem a családoknak is. Ebben a történetben a Fehérlófia megvédi hazáját az ördögtől, miközben sárkányokkal küzd meg Hollywoodi filmekbe illő akciójelentekben – csinált kedvet a produkcióhoz a népszerű művész.