A kihívások ellenére elégedettek a nyárral a szakemberek Mórahalmon

Bár az ismert körülmények miatt elmaradt a látogatók száma a korábbi években megszokottól, mégsem panaszkodnak a mórahalmi fürdő vezetői. A tartós kánikulának és a belföldi turizmus fellendülésének köszönhetően elégedettek az idei számokkal.

Nyár végén az ősziesre forduló időben még a megszokott arcát mutatta a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő csütörtök dél­­előtt. Családok érkeztek, jöttek-mentek, megfelelő helyet ke­­restek maguknak. Az idősebbek a nyugágyban élvezték a simogató napsütést, a nagymedence egyik oldalán nyugodtan tempóztak néhányan, a másik végében apuka labdázott a fiával. És készültek a lángosok.

– Egyik szemünk sír, a másik nevet. Attól függ, hogy mihez viszonyítjuk az idei nyári forgalmat – kezdte Berta Zsolt, a fürdő marketingigazgatója, amikor azt kértük tőle, értékelje a fürdő idei évét.

Nehezen indult az idei szezon a mórahalmi fürdőben, de a kánikulának és a belföldi turizmus növekvő népszerűségének köszönhetően elégedettek a számokkal a szakemberek. Fotó: Kuklis István

– A tavalyi év hasonló időszakával összehasonlítva az idei június–július–augusztust örü­­lünk, mert ahhoz képest 30 százalékkal növekedett a forgalom. Ha viszont ugyanezt 2019-cel vetjük össze, amikor virágkorát élte a turizmus, akkor attól 30 százalékkal elmarad az idei szezonban a vendégek száma – magyarázta.

– Attól függ, hogy honnan nézzük. Mindenesetre pozitívan értékeljük az idei szezont. Örültünk neki, hogy nyithattunk és enyhítettek a korlátozásokon. A június nehézkesen indult, de a tartós kánikula jó szolgálatot tett és a mi malmunk­­ra hajtotta a vizet, amire óriási szükség volt – tette hozzá.


Fotó: Kuklis István

A turisztikai szakember szerint az is jó irányba befolyásolta a forgalmat, hogy a nyaralók nagy része a belföldi turizmust részesítette előnyben.

Az év hátralévő részéről az Elixír Medical Wellness Hotel vezetője, Berta Zsolt elmondta, erős lesz a szeptember, közel hetvenszázalékos az előfoglaltság, ami bizakodásra okot adó tény.

– Májustól nyithattak újra a fürdők, ami nehéz kezdés volt, mert védettségi igazolás­hoz kötötték a fürdőlátogatást. Döcögősen indult a szezon, a nagy lökést a július elején megszüntetett korlátozás ad­­ta. Extra meleg nyarunk volt, júliusban és augusztusban is hőség volt, ami fokozta a forgalmat – tudtuk meg Farkas Gábortól, a Szent Erzsébet Mó­­rahalmi Gyógyfürdő vezetőjétől, aki kollégájához hasonlóan pozitívan értékeli a nyári időszakot.

Forrás: delmagyar.hu