A kispályás futball krémje jön Mórahalomra

Program-cunamival egybekötött, másfél millió forint összdíjazású kispályás labdarúgótornát rendeznek január első hétvégéjén a Móradombi Sportcsarnokban Mórahalmon. A Clean Star Complex Kft. Pro Liga csoportmérkőzéseit jövő szombaton rendezik, míg a vasárnapi döntőt 18 órától, előtte pedig a Szeged Öregfiúk csapata az Újpest Öregfiúkkal játszik gálamérkőzést.

Alighogy véget ért az újszegedi sportcsarnokban a 34. Kék Mókus-kupa, máris jön Csongrád-Csanád vármegyében egy újabb rangos kispályás labdarúgótorna. A Pro Ligát már nyolcadik alkalommal rendezik meg, először Mórahalmon, a korábbi hét eseménynek Kistelek adott otthont.

A csoportküzdelmeket 2024. január 6-án 9 órától rendezik meg. Négy csoportban összesen tizenhat csapat lesz érdekelt, a szervezők menetrendje alapján három óránként bonyolítják le egy-egy négyes küzdelmeit. Ez a torna szombati programját ki is teszi, az egyenes kieséses szakasz január 7-én, vasárnap 10 órától folytatódik majd a negyeddöntőkkel. Az első elődöntőt 14, a másikat 15 órától rendezik meg. 16 órától gálamérkőzésen a Szeged Öregfiúk az Újpest Öregfiúk ellen lép pályára. A szegedieket erősíti majd többek mellett Tombácz Róbert, Makra Zsolt, Völgyi Dániel, Laczkó Zsolt, Szabics Imre, Tóth Attila, Koncz Zsolt, Bány Tamás, Magyar György és Hadár Attila, míg a technikai vezető Kurai László lesz. Az újpestiek keretében ott van Véber György, Bácsi Sándor, Szlezák Zoltán, Kabát Péter, Kovács Zoltán, Fehér Csaba, Tamási Zoltán, Urbán Flórián és Madarász János, de a lilákkal tart majd Mórahalomra a zenész Marics Péter is.

A menetrendet színesíti majd az izgalom az értékes tombolanyeremények iránt, valamint érkezik a Móradombi Sportcsarnokba az ásotthalmi Zörgő János is, aki 2023-ban megnyerte a TV2 Séfek séfe műsorát. Meglepetés fogással és desszerttel fogadja majd az érdeklődő kilátogatókat.

A Clean Star Complex Kft. Pro Ligán rendeznek mérkőzést a harmadik helyért is, ahol 100 ezer forint készpénz és 50 ezer forint értékű ajándékutalvány lesz a tét. A döntő 18 órakor kezdődik, amelynek győztese 750 ezer forint készpénzzel lesz gazdagabb, míg az ezüstérmes 300 ezer forint készpénzt és 150 ezer forint értékű ajándékutalványt kap.

A Clean Star Complex Kft. Pro Liga csoportjai:

1. csoport: Temes FC (Csólyospálos), Rend-Mobil Kft. (Kistelek), Happy Boys-Botlik Bt. (Újhartyán), Brigád (Szeged).
2. csoport: Kalmi Trafik (Kistelek), PFF-Szántó (Szolnok), Királyhalom (Szerbia), Szűts Dent (Szeged).
3. csoport: FC Simonyifalva (Románia), Kész Group (Szeged), Papp Kft.-Mezőhegyes, Deszk SC.
4. csoport: Szőreg, National Iron Team (Szigetszentmiklós), Dorozsma SK, Varga Csárda MVSE.


Forrás: delmagyar.hu
Fotó: Török János