A kispesti akadémia partnere lett a Mórahalom

Az Magyar Futball Akadémia Semmelweis Ignác termében került pecsét a Mórahalom és a Honvéd-MFA együttműködési megállapodásának aláírására.

– Hatalmas megtiszteltetés és öröm, hogy bejelenthetem, május 25-én együttműködési megállapodást közöttünk a 14-szeres magyar bajnok és 8-szoros kupagyőztes Budapest Honvéd FC Magyar Futball Akadémiával. A Magyar Labdarúgó Szövetség működési struktúrájával összhangban eddig is kerestük a kapcsolatok lehetőségét megyei C és B szintű klubokkal, illetve a homokhátság megyei egyesületeivel, óvodáival, iskolával kötöttünk partnerszerződéseket, hiszen a legfontosabb, hogy a gyerekek a család-iskola-sport hármas egységét megtartva, harmonikusan fejlődhessenek mind szakmailag, mind emberileg. Az itt kiemelkedő képességű és teljesítményszintű játékosok további sportági fejlődését hivatott biztosítani a Magyar Futball Akadémia. Az elmúlt két évben látványos, pozitív irányú változáson ment keresztül az utánpótlásnevelés a Mórahalom VSE korosztályainál, ezért fontos és nagy lehetőség ez az együttműködés számunkra, illetve fiatal edzőkollégáink számára a továbblépés szempontjából. Szakmai és edzői továbbképzések, edzéslátogatások és sok-sok egyéb kiegészítő, közös program képezi részét a közös munkának, amiből mindannyian tanulni, fejlődni tudunk – mondta a szerződéskötés kapcsán Bubori Róbert, a Mórahalom elnöke.

Az aláírásnál ott volt a Magyar Futball Akadémia igazgatója, Herczeg Vince, valamint Vatai Attila régióvezető, míg a mórahalmiakat Bubori Róbert elnök mellett Piti Gergő sportigazgató és Kiss Balázs, toborzás és scout vezető képviselte.