A látogatói visszajelzések alapján is élményt nyújt az Ezer Év Parkja

 Az elmúlt időszakban látványos fejlesztésen, minőségi megújuláson esett át a mórahalmi Ezer Év Parkja. A makett park látogatóbarát, esztétikus és természet közeli átalakítása és a makettek folyamatos restaurációja a vendégek számára is szembetűnő. Ezt bizonyítják azok a látogatói vélemények is, amelyeket a park vendégkönyvében olvashatunk
 „A park nagyon szép, gondozott. Az épületekről sokat beszélgettünk séta közben, igazi valódi program volt.” (2020.07.18.) „Az első nagyobb családi nyaralásunk a kisfiúnkkal. Köszönjük ezt a szép emléket, amit ez a hely hozzáadott!” (2020.07.24.) „Köszönjük szépen a sok szép látnivalót! Nagyon szép a kiállítás és a park!” (2020.07.21.) – néhány dicsérő bejegyzés a sok közül a mórahalmi Ezer Év Parkja vendégkönyvéből. Nincs is annál jobb visszajelzés, mint amikor maguk a látogatók nyilatkoznak elismerően az élménypark magújulásáról. A nyár folyamán megélénkült az érdeklődés a történelmi Magyarország épített örökségeit bemutató makett park iránt, a látogatók pedig nem mentek el szó nélkül a kulturális intézmény megújulása mellett. Nemcsak a megszépült környezetet méltatják, de a szolgáltatások magas minőségét is kiemelik: „Hálásak vagyunk a személyes tárlatvezetésért! Lenyűgöző az a tudás és lelkesedés, amellyel körbevezetett minket. Óriási élmény volt!” (2020.08.05) „Külön gratulálunk a nagyszerű vezetéshez, a fiatalember élményszerű, nagy tudásához!” (2020.08.06.)

A park fogadóépületében létrehozott magyar értéktári kiállításról pedig a következő gondolatokat olvashatjuk a vendégkönyvben: „Nagyon érdekes dokumentumokat láttunk a kiállításon. Köszönjük az élményt!” (2020.07.21.) „Rendkívüli gyűjtemény, különösen a gyermeklány levele a fejedelemhez. Köszönjük!” (2020.07.25.)

Egyértelműen kijelenthető, hogy a makett park életében döntő erejű változást hozott az, hogy önkormányzati tulajdonba került. Ennek jóvoltából – és a nagyszabású fejlesztéseknek köszönhetően - minőségi szintet ugorhatott a kulturális intézmény. Az Ezer Év Parkja számára nagyon fontos, hogy látogatói számára élményekben, és ismeretekben gazdag érzéseket, emlékeket tudjon biztosítani, ezért is szentel nagy figyelmet a látogatói visszajelzésekre.