A Magyar TDM Szövetség elnökségi tagja lett Stampf Mariann

A Magyar TDM Szövetség elnökségének tagjává választották a Móra-Tourist Nonprofit Kft képviseletében a társaság ügyvezetőjét, Stampf Mariannt.

Az elnökség munkájában való részvétel további lehetőségeket teremt Mórahalomnak és környékének arra, hogy a turizmusban eddig is elért eredményeit és lehetőségeit tovább bővítse, valamint aktív részt vállaljon egy olyan rendszer kialakításában és működtetésében, mely Magyarország turizmusának fejlesztéséhez tud hozzájárulni.

A Móra-Tourist 2011 óta regisztrált helyi TDM szervezet mely azt jelenti, hogy Mórahalom és környékének turisztikai szervezési feladatait látja el. A TDM rövidítés egy szakmai kifejezés, turisztikai desztinációs menedzsmentet jelent. Ez a tevékenység Magyarországon még kevésbé ismert, de tőlünk nyugatra a turisztikai szerveződések hatékonyan működő alapja. Szakmai körökben a leggyakrabban emlegetett példája Ausztria.

Ha valaki figyeli Ausztria hirdetéseit, amivel igyekeznek minket odacsábítani, illetve volt szerencséje már gyakorlatban megtapasztalni, hogy milyen élmény Ausztriában turistának lenni, akkor érdemes azt is tudni, hogy emögött egy nagyon komolyan megszervezett turisztikai desztináció menedzsment tevékenység húzódik. Ennek a tevékenységnek két fő célja van. Az egyik az, hogy a turista odamenjen, és ott jól érezze magát, a másik pedig, hogy ennek érdekében az adott területen lévő szolgáltatók együtt tudjanak működni.

Nagyon fontos tudni azt, hogy a turizmusban egyre erősebb a verseny, és a turistáknak egyre nagyobb a választási lehetőségük. Ráadásul napjainkban a turisták elsősorban élményeket keresnek. Ez azt jelenti, hogy önállóan egy-egy turisztikai szolgáltató, illetve egy-egy település már nem tud hatékonyan megjelenni, célszerű komplex szolgáltatást kínálni.

Magyarországon a TDM tevékenység még igen messze áll az Ausztriai példától. Ugyanakkor a Magyar TDM Szövetség az utóbbi egy évben nagyon aktív és hatékony munkát végzett annak érdekében, hogy egy hosszútávon működőképes rendszert alakítson ki a magyarországi TDM szervezetek összefogásából. Ezzel párhuzamosan, de szorosan kapcsolódva folyamatosan egyeztet a turisztikai szakmai szervezetekkel és a kormányzati szervekkel. A Szövetség szakmai munkájában a Móra-Tourist Nonprofit Kft eddig is aktívan részt vett, személyes megjelenéssel, szóbeli és írásos hozzászólásokkal, véleménynyilvánítással.