A mórahalmi Liza szárnyal a lovaival

A 12 éves mórahalmi Kiss Lizanna a magyar díjugrató utánpótlás-válogatott legfiatalabb tagja, már háromévesen lovagolt. Kitűnő tanuló, heti öt napot edz, és három edző foglalkozik vele.

Carrado Cobold, a hatalmas, elegáns magyar sportló méltóságteljesen vonult ki a lovaspályára. Az impozáns állatot gazdája, a 12 éves mórahalmi Kiss Lizanna vezette ki, majd néhány kör bemelegítés után a fotó kedvéért ugratni kezdett a lóval.Liza hároméves korában ült először lovon. – Unokatestvérem fogathajtó, nála ismerkedtem meg a lovakkal – mondta az ötödikes kislány. Édesanyja hozzátette, két dűlővel arrébb volt egy szomszédjuk, egy fiatal fiú, aki összekötött két lovat, az egyiken ült ő, a másikon Liza, és így járták a környéket - írja a delmagyar.hu.

Édesanyja szerint Liza nagyon bátor. Mint fogalmazott, nem tartana itt, ha nem lenne benne ennyi vagányság. Liza hatéves korában kezdett edzővel lovagolni, tízévesen rajtengedélyt szerzett, azóta díjugrató.

Heti öt napot edz saját lovaspályájukon Mórahalom külterületén, ahol családja paprikát termeszt. Három edző foglalkozik vele, és annak ellenére kitűnő tanuló, hogy minden hétvégén máshol versenyez.Tízévesen az országos díjugrató-bajnokságon hetedik lett. Egy évre rá a korosztályos Championatus versenyen a dobogó 3. helyén végzett, az idei fedeles döntő gyermek kategóriájának pedig az 5. helyezettje volt. Sorra hozza el a serlegeket, érmeket a különböző versenyekről, amelyek az egész konyhaasztalt elfoglalták, amikor a fotó kedvéért egy helyre gyűjtötték őket.