A mórahalmi Vanilla készítheti Magyarország ételét

A mórahalmi Vanilla étterem is benevezett a Magyarország étele 2023 versenyre. Az éttermet Szemendrey Zsuzsanna és Bogdán Péter, a Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola tanulója képviseli. A páros továbbjutott, már a március 18-i döntőre készülnek.

A Magyarország étele szakácsverseny hazai kezdeményezés. A verseny célja évről-évre a hazai alapanyag kínálatra támaszkodva, olyan, a magyar identitást is építő ételek bemutatása, beépítése a kínálatba, amelyekkel az iparág és hazánk arculata fejleszthető a lakosság és a turisták körében.

Minden segítséget megkapnak

A versenyre a mórahalmi Vanilla étterem is benevezett. A vendéglátóhelyet Szemendrey Zsuzsanna és Bogdán Péter, a Szegedi SZC Tóth János Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium diákja képviseli. Puszta-Kolozsi Anett ügyvezető elmondta, minden segítséget megadnak és biztosítják a sikeres szerepléshez szükséges hátteret.

Kapva-kaptunk az alkalmon. Zsuzsiról tudtuk, hogy benne van a versenyszellem, Péterben pedig megláttuk a fantáziát – mondta az ügyvezető. Múlt hét szombaton a felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolában rendezett elődöntőn tizenkét csapat, köztük a mórahalmi jutott tovább a Magyarország étele 2023. szakácsversenyen. A döntőt március 18-án rendezik szintén Felcsúton.