Átadták a megyei iparkamara mórahalmi képviseleti irodáját

A járványhelyzet miatt virtuális eseményen adták át a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mórahalmi képviseleti irodáját 2021. január 11-én hétfőn. Az István király út 1. szám alatti, önkormányzattal közösen felújított épületben a járványügyi helyzet javulását követően intézhetik a kamarai ügyeket a város és térségének vállalkozásai.

A rendezvényen dr. Kőkuti Attila, a kamara elnöke elmondta, hogy kulcsfontosságúnak tartja a vállalkozásokkal való kapcsolattartást, melyet a jövőben a most Mórahalmon átadott, immáron ötödik vidéki kamarai iroda is segít majd. A városban és térségében mintegy 1500, a gazdasági önkormányzatnál nyilvántartott vállalkozás, és több mint 50 önkéntes kamarai tag van. Az ő munkájuk mellett az önkormányzat tevékenységét támogatva dolgoznak majd közösen a térség gazdaságának fejlesztésén – tette hozzá.

Az átadáson részt vett Nemesi Pál, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosa, a kamara korábbi elnöke, aki kiemelte, hogy a koronavírus miatt kialakult nehéz helyzetből való kilábalásban az együttműködéseknek kiemelt szerepe lehet. A kamara a megyében több mint 32 ezer vállalkozással áll kapcsolatban, ami sokat segíthet abban, hogy olyan végpontként működjön, ahol a vállalkozások egyeztethetnek a napi, aktuális problémákról, megoldásokról, valamint a jövőképről. A kormánybiztos kifejtette: a jó minőségű együttműködés, az önkormányzattal, a kamarával és a vállalkozásokkal a 2021-27-es uniós fejlesztési ciklus miatt meghatározó a jövő szempontjából.

Fehér Éva, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mórahalom Térségi Szervezetének elnöke, dr. Kőkuti Attila, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Nógrádi Zoltán Mórahalom város polgármestere és Nemesi Pál, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosa

Nógrádi Zoltán, Mórahalom város polgármestere hangsúlyozta, az ingatlant közösen vásárolta és újította fel az önkormányzat és a kamara, melyért köszönetét fejezte ki. Mint mondta, a város és térsége korábban tradicionálisan mezőgazdasági termeléséről volt híres, az elmúlt évtized fejlesztéseinek köszönhetően került fel a kereskedelmi és iparkamara térképére. A kamarai iroda mellett, az épület másik részében is a gazdaságfejlesztésé lesz a főszerep, mivel ott a regionális gazdaságfejlesztési zónával kapcsolatos funkciókat telepít majd be. Az önkormányzat, a kamara és a gazdasági szereplők hatékony együttműködéséhez olyan co-working terekre lesz szükség virtuálisan és fizikailag is, melyek segítségével határvárosként kihasználhatják a következő időszak kivételes lehetőségeit – zárta mondandóját a település vezetője.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mórahalom Térségi Szervezetének elnökeként Fehér Éva elmondta, hogy az iroda minden térségi vállalkozás irodája lesz. Nagyon jelentős vállalkozások találhatók Mórahalmon, összesen 16 milliárdos árbevétellel működő cég tartozik ebbe a körbe -hangsúlyozta a vezető. A 2020-24-es kamarai ciklusban kiemelt szerepet szánnak a térség önkormányzatainak, sőt a határon átnyúló, vajdasági együttműködéseket, és az egyetemmel közös programokat is kezdeményeznek.