Az egész térség ünnepe a Homokháti Sokadalom

2003 óta minden nyáron megrendezik Mórahalmon a Homokháti Sokadalmat. A járványhelyzet miatt a 2020-as évben ugyan kimaradt, tavaly pedig egy napos volt, de idén újra 4 napos programkavalkáddal várja a rendezvény az érdeklődőket.

– Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a megyei értéktárba is bekerült a Homokháti Sokadalom. – mondta Duka Félix ügyvezető igazgató, aki nyilatkozott a fesztivál szellemiségéről is.

– Azzal a szándékkal hoztuk létre a Homokháti Sokadalmat, hogy a város olyan közösségi programot tudjon ajánlani vendégeinek, ami nem csak Mórahalomnak, hanem a térség településeinek is szól. Azon kívül, hogy szórakoztatni kívánunk, mindig más típusú programokkal is készülünk. Idén például egy konferenciát szervezünk, mely az Euroszkepticizmus köré épül, erről lesz egy beszélgetés, és ezt a problematikát próbálják feloldani.

A Homokháti Sokadalom nulladik napján, csütörtökön Mórahalom történetéből nyílik egy szabadtéri kiállítás, mely nemrég előkerült helyi képekből áll, péntektől délutánonként pedig kezdődnek a programok.

A fesztiválon többek között olyan sztárok lépnek fel, mint Delhusa Gjon, Horváth Tamás, Karda Beáta, Magyar Rózsa, Szikora Róbert és az R-GO, valamint a Folkbeat. A koncertek mellett idén tartják a XVIII. Nemzetközi Néptánc Fesztivált is, melyen a helyi és határon túli néptánc csoportok is részt vesznek.

A város különösen fontosnak tartja a családi élet értékeit is, így július 3-án vasárnap a nagyszínpadon köszöntik a jubiláns házastársakat, de a kicsikre is gondoltak a szervezők. Őket kézműves foglalkozások, ugrálóvár, ügyességi játék, babasarok és gyermekzenekar várja a sokadalmon.

A zene és a tánc mellett a gasztronómia is megjelenik. Mórahalmon működik egy húsfeldolgozó, a Beltaste Mórahalom Kft.,az ő felajánlásukból egy saslikkóstoló lesz, valamint a polgármester elengedhetetlen ágyaspálinka kóstolására is meginvitálják a résztvevőket.

Részletes program: