Az egészségmegőrzés sok érdeklődőt vonzott Mórahalmon

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg az a mozgásra és egészségfejlesztésre épülő programsorozat, amelynek köszönhetően a dél-alföldi régió 12 településén rendeznek prevenciós célú, szabadidős eseményeket a fürdőkben.

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér szervezésében a hétvégén a mórahalmi fürdőzőket inspirálták mozgásra és egészségesebb életmódra.

– Ezeket a szabadidős eseményeket fürdőkben szervezzük meg, mert sok vendéget vonzanak, és a víz eleve lehetőséget teremt a rekreációs mozgásra. Így történt ez a hétvégén, Mórahalmon, és így lesz a további helyszíneken is. Az ingyenes egészségszolgáltatások délelőtt 10 órától délután 3-ig folyamatosak. Az első egy ismeretterjesztő előadás, amely táplálkozási és életmód tanácsokkal látja el az érdeklődőket, majd bemutatunk olyan mozgásformákat, amelyeket érdemes kipróbálni az egészség megtartása érdekében – ismertette a rendezvény szakmai hátterét dr. Katus Zoltán, a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér elnökségi tagja.

Hozzátette, a programot összeállító és levezénylő szakemberek abban bíznak, hogy ezzel ösztönözni tudják a lakosság fizikai aktivitását, és erősítik az egészségtudatosságot.

A jó példát be is mutatták: a mórahalmi program vendége volt a Spartacus szenior atlétája, Grosán Pál, aki a Masters Európa-bajnokságon a nyolcvan évesek korcsoportjában dobó ötpróbában aranyérmet nyert. Ő is megmozgatta a közönséget, de a program teljes időtartama alatt hétféle mozgásformát lehetett kipróbálni, köztük a vízi aerobikot és vízilabdát, illetve a bárhol végezhető dartsot, asztaliteniszt, az íjászatot és a francia eredetű golyójátékot, a petanqueot is.

A prevenciós rendezvény május utolsó hétvégéjén Csongrádon és Kiskunmajsán folytatódik, a fürdőben. A szervezők ott is várják az érdeklődőket.

Forrás: delmagyar.hu