Az egyik legélhetőbb járás lett a mórahalmi

A legélhetőbb járások Budapest által vezetett top tízes listájára felkerült Mórahalom. Egész pontosan hatodik helyen végzett az idei versenyben, maga mögé utasítva hazánk több nagyvárosát is.

A kutatás során azt vizsgálták, hogy az ország egyes részei milyen lehetőségeket biztosítanak az ott élők számára az oktatás, az egészségügy, a kultúra, a bűnözés, a munkaerőpiac, a vásárlási lehetőségek és a lakóingatlanok megfizethetősége szempontjából.

Az élhetőségi pontszámok alapján megállapítható, hogy az ország legélhetőbb járásai északnyugatok, illetve délkeleten helyezkednek el. Utóbbi térségből először került fel a toplistára Mórahalom, mint járás. A legélhetőbb járások helyezettjei 100 pontos skálán mozognak, ezek közül Mórahalom 54,2 ponttal a hatodik helyre került.

A kisebb járások elsősorban az alacsony bűnözésnek és a jobb megfizethetőségnek, a nagyobb városok és környékeik pedig inkább az egészségügy, a kultúra, a vásárlási lehetőségek és a munkaerőpiac terén elért magasabb pontszámuknak köszönhetik előkelő helyezésüket.

A Magyar Bankholding Nyrt. legfrissebb elemzéséből többek között az is kiderült, hogy Mórahalom az egyik legbiztonságosabb település az országban.