Az Év Megyei Önkéntese díjazottjai között két mórahalmi szerepel

A Csongrád megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház pályázatot írt ki még 2020. év elején az Év Megyei Önkéntese díjra. A program célja elismerni az önkéntes tevékenységet végzők lelkesedését, fáradozását, megköszönni munkájukat azzal a nem titkolt céllal, hogy az Önkéntesség társadalmi megítélése még kedvezőbb legyen.

December 5-én az Önkéntesek Világnapja alkalmával három kategóriában hirdettek győztest.

– Az Év megyei Önkéntese – Legaktívabb Idős Önkéntese (60 év feletti önkéntesek)

– Az Év megyei Önkéntese – Fiatal Önkéntese (35 év alatti önkéntesek)

– Az Év megyei Önkéntese – Közösségi Önkéntese (az önkéntes aki a legtöbbet tett a közösségért)

Az Év megyei Önkéntese – Közösségi Önkéntese kategóriában a díjat idén Márton Gábor hitoktató, hatgyermekes főállású apa és újságíró nyerte, aki szenvedélyesen, időt, energiát nem kímélve, önzetlenül dolgozik a mórahalmi közösségért. A „Jövőnk a Család” Nagycsaládosok Mórahalmi Egyesülete vezetőjeként az önkéntes munka, a közösségfejlesztési tevékenységek átszövik életét. Márton Gábor példamutató életvitelével elnyerte az Év Megyei Önkéntese díjat, hiszen munkája során, nem kizárólag a helyi érdekeket szolgálja, hanem példát mutat megyei és országos szinten is mindenkinek a kitartásról, a hitről és a család fontosságáról. Az önkéntes szervezési feladatokon túlmutatóan meghallgatja a hozzá fordulókat, támogatja őket és a hiten keresztül stabilitást nyújt a részükre.

Az Év megyei Önkéntese – Fiatal Önkéntese kategóriában a szintén mórahalmi lakos, Nyári Dóra Anasztázia a Nem Adom Fel Alapítvány képviseletében vehette át az elismerő kitüntetést.

A Csongrád Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház képviseletében Hegedűs Sándor irodavezető személyesen, a járványügyi intézkedéseket betartva 2020. december 11-én az Aranyszöm Rendezvényházban adta át az emlékplakettet, illetve az értékes nyereményeket a díjazottak részére.