„Baj esetén…” – A 112-es segélyhívószám használatáról tartottak biztonsági fórumot Mórahalmon

 Február 19-én délután a mórahalmi városháza nagyterme adott otthont a helyi polgárőr egyesület által rendezett „Baj esetén…” elnevezésű komplex előadásnak. A résztvevőket a Katasztrófavédelem, a Mentők, a Rendőrség, valamint a Polgárőrség képviselői látták el hasznos információkkal.
 A segítségnyújtók képviselői a 112-es segélyhívószám fontosságáról, annak alkalmazási köréről adtak tájékoztatót, mindenki specifikusan a saját területéről. A hallgatóságban felmerülő egyedi kérdésekre azonnali választ kaptak az érdeklődők. Valamennyi szakterületen dolgozó előadó kihangsúlyozta, hogy a 112-es hívásokkal életeket, vagyont menthetünk és, ha szükség van ilyen jellegű segítségre, ne halogassuk, azonnal tárcsázzunk!

Ugyanezen a napon egy hasonló jellegű közbiztonsági eseményen vehetett részt a homokháti lakosság Mórahalmon. 40 érdeklődő beszélgetett a Mórahalmi Rendőrőrs nyomozójával, valamint a helyi polgárőr szervezet képviselőjével az Önkormányzat épületében megrendezett Police Coffe-n. A lakosok egy kávé mellett kérhették ki a rendőrség képviselőjének tanácsát, valamint a polgárőrség elnökéhez intézett kérdésekre is választ kaptak. A programmal a résztvevő rendvédelmi szervek képviselői segítettek elkülöníteni a két szervezet hatásköri tevékenységét, ugyanakkor hangsúlyozták azok szoros együttműködését is.