Belakták a százmilliókból megújult iskolájukat

Belakták felújított iskolájukat a mórahalmi diákok. A természettudományos labort még a szakhatóságok ellenőrzik, oda majd szeptemberben költözik élet. Addig viszont megnéztük az iskola többi részét.

A felújítás utáni friss festékszag, az üres aula és folyosók tűnnek fel először a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskolában, ahova az elmúlt közel másfél évben mindig úgy érkeztünk, hogy bútorok, használati tárgyak sorakoztak a folyosókon. Ennek április óta vége. Akkor megírtuk, hogy közel 700 millió forintos uniós támogatásból újult meg az intézmény, az átadó ünnepségen részt vett Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere is.

Megújultak a belső tereink, a tantermek, a sportcsarnok, a tetőtérben új foglalkoztató szobákat alakítottunk ki. Egy új épületben kapott helyet a természettudományos labor. Pont most volt kint az építési hatóság, még várjuk a katasztrófavédelmet. A szakhatóságok ellenőrzése után kapjuk meg a használatbavételi engedélyt. A labort szeptembertől használjuk majd

– magyarázta Kazi Mária, az iskola igazgatója, mielőtt elindultunk, hogy körbenézzünk. Az intézményvezető kiemelte, mennyire fegyelmezetten viselték a diákok az ideiglenes felfordulást, amíg bútorhegyek álltak az aulában és a folyosón, nem szaladgáltak.


Fotó: Karnok Csaba

Jó volt nézni, hogy miután kiürült az aula, a legkisebbek hogy elkezdték élvezni a teret – tette hozzá.

Minden tantermet nagy méretű digitális táblával szereltek fel. Az önműködő ajtók mellett ezek a gyerekek nagy kedvencei. Az egyik tanteremben a 7. a osztály fizikaórán éppen a hipermangán oldódását, a részecskék keveredését tanulmányozta. A tetőtérben olyan kisebb helyiségeket alakítottak ki, ahol kisebb csoportokban az eltérő tanterv szerint tanuló gyerekekkel foglalkoznak a pedagógusok. Ez hatalmas könnyebbség a szülőknek, mert így helyben biztosított a gyerekek számára a fejlesztő foglalkozás.

Tegnap délelőtt Erik és Norbi a tízórai és a tea után a Tüskevárból olvasott részleteket Gondiné Dobó Anna segítségével, majd értelmezték az szöveget.

Forrás: delmagyar.hu