Bokrétaünnepet tartottak a Kormányhivatal új mórahalmi épületénél

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Mórahalmon, a Millenniumi sétányon található épülete mára olyan sok ügyet bonyolít le és annyi ügyfelet szolgál ki naponta, hogy ezt már a jelenlegi helyszínen nehéz kivitelezni. Ezért döntöttek úgy a hivatal vezetői, hogy új helyet keresnek és kibővítik épületállományukat.

A bővítés érdekében a Kormányhivatal telket vásárolt Mórahalom főutcáján, ahol idén tavasszal megindulhatott a kivitelezés. A Szegedi út 84. szám alatt található új épület egy 500 négyzetméteres irodaház lesz, ahova a hivatal vezetése, hatósági területe és földhivatali feladatellátását végző kollégái fognak beköltözni. A tervek szerint még ebben az évben elkészül az intézmény.

Az építkezés jól halad, hiszen a július 21-én tartott sajtónyilvános bejáráson már az úgynevezett bokrétaünnepet tarthatta meg a hivatal kollektívája és a kivitelezők. Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott elmondta: a hagyományok szerint ugyanis miután elkészülnek egy épület falai és a tetőszerkezet is, akkor a legmagasabb pontra bokrétafát állítanak, vagy bokrétacsokrot helyeznek el, melyeken színes szalagok díszelegnek. Az egyik ács vagy a pallér ezt a mérföldkövet megünnepelvén beszédet mond és megköszöni egyrészt az építésznek és a tulajdonosnak az eddigi munkát, másrészt Isten áldását kéri a házra. Képletesen így tettek e napon a Kormányhivatal munkatársai is, akik abban bíznak, hogy novemberben már az átadón vághatják át a nemzeti színű szalagot.