Csongrád Megye Közigazgatásáért Díjat vehetett át a mórahalmi Battancs Erika

 Augusztus 20-án tartotta a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat a Szent István napi ünnepi megemlékezését és díjátadó ünnepségét Ópusztaszeren. Az idei díjazottak között van a mórahalmi rendészet vezetője, Battancs Erika is.
 Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban tartott eseményen Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy „egy évezred távlatából szentéletű első királyunk, István életműve még mindig iránymutató, kapaszkodó, múlt, de egyben jövő is.” A nemzeti ünnepen Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára is köszöntötte a jelenlévőket továbbá néptáncprodukciók vezették fel a díjátadást.

Az ünnepi megemlékezés után átadták az idei esztendő megyei kitüntetéseit, amelyekről még a megyenévváltozás előtt született döntés, ezért a nevükben Csongrád Megye kitüntető elismeréseiként szerepelnek.
 
A kitüntetettek között volt Battancs Erika, a Mórahalmi Rendészeti csoport vezetője, aki Csongrád Megye Közigazgatásáért Díjat vehetett át.

Battancs Erika tanulmányai során, a Szegedi Tudományegyetemen informatikus-könyvtárosi végzettséget szerzett, majd a Radiológiai Klinikán orvosi könyvtárosként dolgozott.

15 év közalkalmazotti munkaviszonyt követően az újabb 15 évet a közigazgatásban Mórahalmon töltötte rendészeti csoportvezető munkakörben. Szakmai tevékenysége során számos bűnmegelőzési és kábítószer prevenciós pályázati programot dolgozott ki és hajtott végre munkatársai segítségével.

Közreműködésével 2013-ban az országban elsőként alakított Mórahalom Város Önkormányzati Rendészetet, amely szervezeti forma hatékony bűnmegelőzési munkavégzést tesz lehetővé. A rendészeti és bűnmegelőzési vonal megjelenik civil szervezeti munkájában is. Az Országos Polgárőr Szövetség Határvédelmi Polgárőr Tagozatának titkáraként feladatot vállal a megyei és országos közbiztonsági feladatok koordinálásában.