Díjtalan szabadtéri filmvetítések

Tudod már, mit csinálsz a hétvégén? Nekünk van egy tuti tippünk: Díjtalan szabadtéri filmvetítéseket tartunk a mórahalmi Vanilla Étterem és Cukrászda melletti téren pénteken és vasárnap!

A közös foglalkoztatás alapú kezdeményezés (JEDI) projekt célja növelni a foglalkoztatást a román–magyar határon átnyúló térségben többek között a szakképzési feltételek fejlesztésével és olyan tevékenységek megvalósításával, amelyek egyensúlyba hozzák a munkaerő-piaci keresletet és kínálatot, valamint elősegítik a munkaerő mobilitását a határon átnyúló célterületen.

A Románia–Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program rendelkezésre álló statisztikai adatai és megállapításai alapján a foglalkoztatás jelentős probléma a román–magyar határon átnyúló térségben: az aktivitási ráta alacsony, a (hosszú távú) munkanélküliség aránya pedig magas a térség jelentős részeiben. Ugyanakkor a határon átnyúló térség déli részében egy másik általános kihívás merült fel az elmúlt évtizedben: a szakképzett munkaerő hiánya, amely egyes ágazatokban akadályozza a vállalkozások további növekedését.

A JEDI projekt korszerű feltételeket fog teremteni a térség szakképzése számára öt terület fejlesztésével: két teljesen új épület létesül, egy létesítmény átépül és kibővül, két meglévő épület pedig megújul a színvonalas és gyakorlati képzésekhez szükséges új felszereltséggel. Ez hozzá fog járulni Csongrád-Csanád és Timiş megye közös határon átnyúló munkaerőpiacának fejlődéséhez is több olyan tevékenység révén, amelyeknek a célja elősegíteni a jelenleg a határ két oldalán külön fennálló munkaerőpiacok folyamatos egyesülését.

A projekt keretében létesült új épület a „Vanilla” névre hallgató épület Mórahalmon, amely vendéglátó-gyakorlóhelyként épül. Itt pincértanulók végik a szakmai és nyári gyakorlatukat.

Maga az épület 3 szintes, 604 m2 hasznos területtel rendelkezik. Az alsó szintjén egy 25 fős kávézó épült, az első emeleten pedig egy 60 fős étterem került kialakításra. A tetőtér is beépítésre került, itt oktató helyiségek kerültek kialakításra megfelelő oktatási infrastruktúra beszerzésével. Az épület eszközellátottsága megfelel a Szakképzési Törvény előírásainak, itt bármilyen gyakorlati feladatot el tudnak látni a vendéglátásban dolgozó pincérek és vendégtéri munkatársak. Az épület kifejezetten olyan konyhatechnológiai eszközökkel került felszerelésre, amelyet a modern vendéglátóhelyek is alkalmaznak, elősegítve ezzel a tanulók gyors piaci elhelyezkedését.

A VANILLA tanétterem üzemeltetőt keres!

Részletes feltételekért, illetve az épület megtekintése céljából hívják az alábbi telefonszámot: + 36 30 906 4723. Battancs Erika szakmai vezetőt.