dr. Szántó Mária főjegyzőből lett járási vezető

26 éves jegyzői pályafutás után lett a mórahalmi járás vezetője dr. Szántó Mária. 10 település tartozik hozzá, de ez csak eggyel több, mint amennyinek hatósági ügyeit körzetközponti jegyzőként eddig ellátta.

– Még a megszokás stádiumában tartunk, de zökkenőmentesen megy az átállás – mondta dr. Szántó Mária, a Mórahalmi Járási Hivatal vezetője, aki január 1-je óta dolgozik új munkakörében. Előtte 26 évig jegyző volt, 10 esztendőt Domaszéken, 16-ot Mórahalmon töltött.

– Kiválók a körülmények, olyan épületben dolgozhatunk, ami minden igényt kielégít – utalt az új városközpontra. Elmondta, hogy nagy kihívás az okmányirodát, a gyámhivatalt, a szociális irodát a kormányhivatali államigazgatási szervek ügyfélfogadásával egy helyen kezelni és a hozzájuk kapcsolódó feladatokat elvégezni, de megbirkóznak vele munkatársaival. Összesen 31-en dolgoznak az új járási központnak, ebből 17-en Mórahalmon. A vezető szerint kiválóan felkészült kollégákkal működik együtt, ezért szerencsésnek érzi magát.

– Hivatalba lépésem előtt, még decemberben végigjártam a 9 települést, ami hozzám tartozik Mórahalmon kívül. Egyeztettünk a települési vezetőkkel az előttünk álló feladatokról, úgy érzem, megtaláltuk a közös hangot. Igaz, nem volt nehéz, hiszen főjegyzőként Zsombón kívül napi kapcsolatban voltam velük korábban is – hangsúlyozta dr. Szántó Mária.

A mórahalmi járáshoz tartozik január 1-jétől a központi településen kívül Ásotthalom, Zákányszék, Üllés, Bordány, Forráskút, Ruzsa, Pusztamérges, Öttömös és – kérésének megfelelően – Zsombó is.
Szántó Mária elvégezte a jogi és a közgazdasági egyetemet, és rendszerszervező-rendszerelemző diplomát szerzett Budapesten.

Ösztöndíjasként a Georgetown Egyetem MBA szakán tanult, és Washington D. C.-ben dolgozott. Szerbiában két egymást követő évben kamatoztatta szakmai tudását EBESZ-alkalmazottként, választási felügyelőként. A járási hivatal vezetőjétől megtudtuk, decemberben írtak ki pályázatot előző munkakörére, jelenleg is zajlik ennek a folyamata. Az új mórahalmi jegyzőt várhatóan márciusban nevezi ki Nógrádi Zoltán polgármester.