Ebzárlat és legeltetési tilalom érvényes a térség településeire is

Értékeld!

Értékelés

Értékelje most!

2021. március 27. napjától kezdődően 2021. április 16. napjával bezárólag ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendeltek el Csongrád-Csanád megye teljes közigazgatási területére kiterjedően.

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya, mint élelmiszerlánc-biztonsági hatáskörben eljáró hatóság, a rókák veszettség elleni orális immunizálása – 2021. évi tavaszi kampány keretein belül rendelte el a tilalmat.

Az ebzárlat és a legeltetési tilalom ideje alatt az alábbiakat kell betartani:

Az ebzárlat tartama alatt a tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha állatok onnan nem szökhetnek ki;Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni;A település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni;Érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a korlátozás alól;Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára;Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható;Az állatok legeltetése a fent részletezett területeken és időszakban tilos!

Forrás: csmkh.hu