Édes élet a Délibáb utcában – francia cukrászda nyílt Mórahalmon

Mórahalmon sétálgatva talán már sokaknak feltűnt, hogy a Délibáb utcában egy ideje csinosítgatják a sarkon álló épületet. Nemrég a cégér is kikerült rá: Dolce Vita, vagyis édes élet. Ebből már lehetett következtetni arra, hogy itt bizony cukrászda nyílik, nem is akármilyen.

Amikor ellátogattunk, hogy megnézzük a nyitás előtti utolsó simításokat, Kazinczi Endre tulajdonos – aki egyébként maga is rendelkezik cukrász képesítéssel – meghatódva mesélte, hogy húsz éves álma valósult meg a hely létrehozásával, ahova betérve francia elegancia fogad bennünket. Archaizáló bútorok és berendezés, a régmúltat idéző festmények a falakon. Igazán igényes belső enteriőrrel találkozhatunk, és ha nincs túl nagy kánikula, a kellemes mediterrán teraszt is kipróbálhatjuk. És akkor még meg sem néztük a kínálatot. Ugyanis nem csak a bútorok, hanem a sütemények is franciák. Megkóstolhatjuk a könnyű mille-feuille-t, vagyis a Napoleon- szeletet, vagy az eclair fánkot, ami egy klasszikus francia édesség. De van a kínálatban fagylalt is, többféle ízben.

Mórahalom legújabb vendéglátóhelye július 29-én, pénteken 10 órakor nyitotta meg kapuit. Nógrádi Zoltán polgármester örömét fejezte ki, hiszen, mint elmondta, a 2000-es évekig az ÁFÉSZ keretében működött ugyan cukrászüzem Mórahalmon, annak bezárása óta azonban ez az első olyan cukrászda a településen, ahol helyben készülnek a finomságok. A nyitás előtt a város plébánosa megáldotta a helyet.

A Dolce Vita várja önöket a hét minden napján, hétfő kivételével, hogy megízlelhessék, milyen is a franciáknál az édes élet.