Egy éves a Kolo Szerb Kulturális Központ Mórahalmon

 A Magyarország–Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program célja, hogy a két ország között a kultúra mellett a turizmust is fejlesszék. A Colourful Cooperation című, projekt mórahalmi projektelemeként felépült Kolo Szerb Kulturális Központ 2019. március végén nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt.
 A projekt során megvalósítandó programelemek, valamint a Kolo Központ kulturális koncepciója új kulturális színteret teremtett az idelátogatóknak. Az elmúlt esztendő során számos kulturális, hitéleti, társadalmi és gazdasági esemény hirdette a nemzetek közötti összetartozást, a határtérségben élők kapcsolatát. A lehetőség, amely új kulturális színtérként a térségben egyedülálló módon az egyetemes európai és a balkáni kultúra közötti híd építését tűzte ki célul, jó úton halad.

A Kolo Központ az eltelt 12 hónap alatt 40 nagyrendezvényt bonyolított le, valamint számos hazai és szerbiai civil kezdeményezésnek adott otthont. Az elmúlt időszakot tekintve a színházi, koncert, táncművészeti, gyermek és társadalmi események látogatottsága és a kultúra nyelvén történő párbeszéd kialakítása egyre erősebb kapocsként jelenik meg a szerb és magyar kulturális életben. Egy éves születésnapját is egy különleges rendezvénnyel kívánja ünnepelni a Kolo, hiszen a Szerbiából érkező Bunjevacki Kolo együttes közel 80 táncosa és zenekara egy egész estés táncszínházi előadással köszönti a kultúra szerelmeseit.