Egyre csak zöldül és tartalmilag is kibővül az Ezer Év Parkja Mórahalmon

 Napról napra egyre zöldebb és gazdagabb az Ezer Év Parkjának környezete. A korábban Mini Hungary nevet viselő makettpark teljes megújuláson ment keresztül az utóbbi évben. Mórahalom különleges turisztikai nevezetessége nem csak külsőleg, de tartalmában is sokkal többet tud nyújtani látogatóinak 2020-tól.

 Az új arculattal rendelkező, a Kárpát-medence jellegzetes építményeit bemutató interaktív bemutatóhely arra készül, hogy néhány héten belül fogadhassa látogatóit. Ennek előzményeként a főépület alatti pinceszint is megújult, ahol múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartanak majd. A foglalkoztató tér és a „mini mozi” kiváló lehetőséget nyújt majd rendhagyó történelem, magyar vagy művészettörténeti órák megtartására. Mindezt kiegészítik a park látnivalói, ahol kellemes környezetben, kültéren használható tabletek segítségével akár önállóan is végig járhatunk majd egy-egy témautat, vagy az egész gyűjteményt. A témautak bejárása ezáltal valóban interaktívvá válik és saját tempóban mindenki annyi érdekességet tudhat meg az épületekről, amennyit szeretne.

Az új tájékoztató táblák kihelyezése mellett folyamatosan újulnak meg a méretarányos makettek, melyekből végül közel ötvenet láthat majd a nagyközönség az Ezer Év Parkjában.

Ahogy folyamatosan szépül a növényzet, újabb fejlesztések is várnak a parkra: a jövőben játszótér, pihenőhelyek és szabadtéri színpad is színesíti majd a magyarság ezer éves történelmét bemutató makettgyűjteményt.