Elhozták az első helyet a mórahalmi gyerekek

Az Olvass.el! határon átnyúló olvasási verseny online döntőjét rendezték meg szerda délelőtt az öt legjobb csapat részvételével, amit a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola csapata nyert meg.

A könyvtár helyett az igazgatói szobában gyűltek össze szerda délelőtt az Olvass.el! olvasásnépszerűsítő verseny mórahalmi döntősei a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskolában. Budai Eszter, Joó Jázmin, Szalai Szabina és Helmeczi Barbara felkészítő tanárukkal, Madarászné Weinrauch Ivettel várták a verseny kezdetét. A résztvevőket Bosnyák Viktória magyar ifjúsági író köszöntötte, akinek a Tündérboszorkány című könyve volt az egyik a három feldolgozandó kötet közül.

Hetvenből öt

Az Olvass.el! egy olvasási vetélkedő 4-5. osztályos általános iskolai tanulók részére.

A döntőt online rendezték meg, ezért ült a négy lány az igazgatói irodában egy laptop előtt, tanáruk pedig mögötte. Egyikük idegesebb volt, mint a másik. A döntőbe a közel hetven induló közül a legjobb öt került be. Októbertől folyamatosan dolgoztak a feladatokon, volt fogalmazásírás, illusztráció-készítés, villámfeladatok és keresztrejtvényt is kellett készíteniük az olvasmányélményeik alapján. Bosnyák Viktória kötete mellett két másik könyvre, Ecsédi Orsolya Banyavész és Kertész Erzsi Panthera című műveire épült a verseny.

Szépen játszottak a hangjukkal

Az első feladat az egyik könyv alapján a gyerekek által készített hangjáték előadása volt.

A vetélkedő szervezője, Hevérné Kanyó Andrea előbb technikai tanácsokkal látta el a gyereket, hogy például hajoljon közelebb a mikrofonhoz, aki beszél, majd sorban előadták a produkciót, amit azonnal pontozás követett. A versenyzők arra kaptak plusz pontot, ha pontosan betartották a megadott két percet, illetve ha jól hallhatóak voltak. A mórahalmi csapatot azért dicsérték, mert szépen játszottak a hangjukkal és jól hallhatóak voltak. Maximális tíz ponttal kezdték a versenyt.

Délelőtt tíztől délig

Délelőtt tíztől délig követték egymást a versenyszámok, amelyek közül a gyerekek szerint a legnehezebb a versrészlet alapján történt versfelismerés volt, de a másfél héten át napi egy-másfél órás gyakorlás meghozta a gyümölcsét, a mórahalmi csapat az első helyen végzett az olvasási versenyen. A lányok először az osztályuknak büszkélkedtek el a jó hírrel, majd még beültek az utolsó két órára, hittanra és énekre.

Forrás: delmagyar.hu