Elindultak a vízilabda edzések a Móradombi Uszodában

Pár hónap kihagyás után szeptemberben újra megnyitotta kapuit a Móradombi Uszoda. A megnyitást követően már birtokba is vehették új bázisukat a jövő vízilabdázói, hiszen elindult Mórahalmon a sportág meghonosítása.

Kerekes Csaba kapta azt a feladatot, hogy úttörőként élére álljon annak a kezdeményezésnek, hogy Mórahalmon is letegyék a vízilabda sportág alapjait. Kerekes Csaba maga is játszott majd az oktatásban lelte meg sikerét. Az elmúlt négy évben a szegedi női utánpótlás csapatoknál volt edző és jelenleg ő vezeti a mórahalmi edzéseket.

Különböző előkészületi munkák után már három hete tartanak az edzések az uszodában. Az edzéseket toborzás előzte meg, illetve szükség van technikai előkészületekre is, amelyek folyamatosan zajlanak. A város vezetősége is támogatja ezt a kezdeményezést, amellyel Mórahalmon is meghonosodhat a vízilabda.

Jelenleg több, mint harminc fős érdeklődő táborral indult el a vízilabda sportág a városban. A korosztály vegyesen tevődik össze, a legfiatalabb gyermek 2015-ös születésű. A célkorosztály alapvetően a 2008-as és utána született fiatalok.

A jövőre nézve még nehéz megfogalmazni a terveket, de vannak ambíciók, ami alapján szeretnék, ha pár év múlva eljuthatnának gyerekserdülő, ifjúsági korosztályban esetleg az országos bajnokságra – mondta el Kerekes Csaba vezető edző.

Az edzéseken és magához ehhez a sporthoz nélkülözhetetlen az úszástudás. Az első pár évben többségében úszásoktatás is zajlik a medencékben. Jelenleg 17 órától a kisebb korosztály kezdi meg az edzéseit, 18 órától pedig a nagyobbakkal folytatódik a munka.

A Mórahalmi Vízisport Klub tervei között szerepel az is, hogy különféle bajnokságok vízilabdameccseit hozzák a Móradombi Uszodába – ezzel is motiválva az utánpótlást, illetve testközelbe hozni és megszerettetni a homokháti emberekkel a vízilabdát.

A vízilabda edzésekre folyamatosan várják a jelentkezőket. Érdeklődni lehet a vezető edzőnél akár személyesen az uszodában, de felkereshető a www.moradombiuszoda.hu weboldal is.