Érzékszervek növényhatározó ösvénye a suli udvarban

A SZÉP-KÖR Környezetvédelmi és Városszépészeti Egyesület sikeresen pályázott az "Érzékszervek növényhatározó ösvénye a suli udvarban" című pályázattal a TESCO-GLOBAL Zrt. az Effekteam Egyesület “Ön választ, mi segítünk” című felhívásra, ahol 100.000 Ft vissza nem térintendő támogatásra vált jogosulttá.

A pályázati felhívás célja volt, hogy a TESCO-GLOBAL Zrt. áruházai vonzáskörzetében élő helyi közösségek igényeire alapuló és részvételével megvalósuló programok támogatást kapjanak az alábbi területeken:

1. A helyi közösségek környezetének megszépítésére, illetve a helyi közösségi élet előmozdítására irányuló kezdeményezések támogatása – a környezet szépítése, védelme, zöldítése és/vagy beruházás jellegű fejlesztése a helyi közösség részvételével; továbbá a helyi közösségi élet fejlesztése.

2. Oktatás, képességfejlesztés rászoruló gyermekek, fiatalok és felnőttek számára.

3. Egészséges életmód, egészségmegőrzés – egészséges életmód/táplálkozási szokások kialakítását célzó projektek.

A SZÉP-KÖR Környezetvédelmi és Városszépészeti Egyesület az 1. kategóriában pályázott és nyert.

A projekt keretében a Mórahalom Nyár utca 34. szám alatti iskolai közösségi kertben kerültek elültetésre a növények az Szent László Katolikus Általános iskola pedagógusai és gyermekei segítségével.

A kertben kialakult egy ösvény, mely tudatos tervezéssel kompetenciafejlesztést, oktatást és környezettudatos szemléletformálást is szolgált. Összehoztuk a felnőtteket és gyerekeket, amely megmozdította és részvételre serkentette őket. Megtapasztalták a közösségi csapatmunka és egy jó ügy megvalósításának élményét. Célunk volt, hogy hosszútávon is fennmaradjon a közösségi aktivitás és a jó közösségi munka mintájának átadása, mely motiválja a további jó példák tervezését.