Fabatkáért ment a vásár Mórahalmon

Megtelt élettel a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola aulája péntek délelőtt, ahol a hagyományos karácsonyi vásárt rendezték. Én is csak kapkodtam a fejemet és úgy éreztem magam mint a gyerekek többsége, mindent azonnal meg akartam kóstolni.

Az iskolában több mint egy évtizedes hagyomány a vásár, amire szülők és gyerekek együtt készülnek. A saját készítésű kézműves játékok, díszek mellett enni és innivalót árultak az osztályok. A fizetőeszköz a fabatka volt, egy fabatkáért 50 forintot kellett fizetni. A bevétellel a gyerekek az osztálykasszát gyarapítják.

Mivel a kamionokból már kinőttem, és elég régóta járok az iskolába tudósítani, régi jó ismerőseimhez fordultam segítségért, a hatodikosokhoz. Király Aldvint például már negyedikes kora óta ismerem. Ő ügyesen kombinálta az egészséges gyümölcssalátát a kevésbé egészséges pattogatott kukoricával. Osztálytársa, Kovács Dávid Amadé a fánkot és a nutellás palacsintát ajánlotta, végül a zserbót is megkóstoltunk.

Elismerésre méltó a szülők munkája is, akik folyamatosan hordták a tálca süteményeket. Az 1.c osztály képviseletében Fürtön Krisztina például két napon át készítette az egyedi díszítésű, negyven darab nyalókát, ami népszerű volt, gyorsan elfogyott. Nem csoda, nekem is pont a kedvencem.

Szerző, fotó: Arany T. János

Forrás: delmagyar.hu