Fantasztikus turisztikai siker Mórahalmon – díjazták a fürdőt és a Colosseumot

Az ország 6. legélhetőbb térségének újabb sikeréről számolhatunk be. A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőt választották a 2022-es év turisztikai attrakciójának a Szallas.hu felmérése alapján, az Év Szállása 2022 fődíjat pedig a Colosseum Hotel Mórahalom nyerte el. A péntek délelőtti sajtótájékoztatón Nógrádi Zoltán polgármester arról beszélt, hogy a 25 éve még hátrányos helyzetű járás ma már ilyen volumenű díjakat vehet át.

– Ehhez az egész város lakossága hozzájárult, sőt, a járás vezetői, turisztikai szakemberei is. Köszönet jár mindannyiuknak, hiszen együttműködés és partnerség nélkül ez nem sikerülhetett volna. Ez a hatalmas eredmény lendületet ad, de felelősséggel is jár. Mórahalom igen előkelő helyre került az ország turisztikai térképén, mi pedig ennél lejjebb már nem adhatjuk.

Tóth Béla, a Colosseum Hotel igazgatója a rendezvényen hangsúlyozta, óriási megtiszteltetés ez a 11 éve épült szálloda dolgozóinak.

– A díjat egyrészt a szakmai zsűri, másrészt pedig a vendégértékelések alapján ítélték nekünk. Ez azért fantasztikus, mert a nálunk megszálló turisták véleményét tükrözi az elismerés, ami hiteles, tiszta és őszinte. A hotel méltatásán kívül a vendégek kiemelték a város tisztaságát, pozitívumait, és a sok színes programot is.

Berta Zsolt – aki az Elixír Hotel ügyvezetője és egyben a fürdő marketingvezetője is – kiemelte, több száz jelöltből lett a strand-és gyógyfürdő az első helyezett.

– Ezek nagyon fontos visszajelzések, a vendégértékelések adják ugyanis a későbbi fejlesztések alapjait. És miután Mórahalmon a szállodák és a fürdő együttműködve, partneri viszonyban éri el a sikereket, azt is el kell mondanom, hogy a Főnix-díjas Elixír Hotel idén rekordszámmal fejezi be az évet, minden idők legtöbb foglalásával dicsekedhetünk idén.

Balogh-Stampf Mariann, a Móra-Tourist Nonprofit Kft. ügyvezetője a sajtótájékoztató végén felhívta a figyelmet a szombaton (2022. november 26-án) 14 órakor kezdődő Pálinkaverseny és Tepertőfesztiválra, ahol a kóstolás, az eredményhirdetés és a különböző színpadi programok mellett lehetőség lesz a hivatalos FIA világbajnokságokon használt versenyszimulátorok kipróbálására is.