Felkészült a télre Mórahalom – gépszemlét tartottak a Móraép-nél

Impozáns látvány, ahogy a Móraép Nonprofit Közhasznú Kft. erőgépei, traktorai felsorakoznak a cég telephelyén.

A dolgozók a téli síkosságmentesítési és hóeltakarítási feladatokhoz rendelkezésre álló gépparkot felkészítették, majd tegnap délután az eligazítás után indítási próbát is végeztek. Csányi László, Mórahalom alpolgármestere is részt vett a gépszemlén, ahol elmondta, minden évben, a tél beköszöntekor elvégzik az ellenőrzést.

– Tizenhat különféle típusú vontató gépjármű áll rendelkezésünkre, nagy része hóekével, hótúróval felszerelve. De van sószóró járművünk, illetve olyanok is, amelyek a sétányokat képesek takarítani. Két külsős traktoros segítőnkkel együtt tizennyolc a bevethető gépek száma.

Ha több napon át tartó nagy havazással kell számolni, akkor arról is gondoskodnak, hogy a gépészek váltása megtörténjen, így pihenőidőhöz jutnak. Ezen kívül a megfelelő mennyiségű üzemagyagot is be kell szerezni és tárolni, hogy az akadozó benzinellátás mellett is bevethetőek legyenek a járművek.

– A város igyekszik minden eshetőségre felkészülni. Szerencsére a település méretéhez képest ez egy nagy létszámú flotta. A menetrend az, hogy ha beáll a kemény tél, az első gépész, aki megérkezik reggel, automatikusan beindít négy-öt járművet, hogy a hagyományosan hajnali négy órakor induló hóeltakarítás zavartalan legyen.

Az alpolgármester felhívja az intézmények figyelmét, hogy kötelességük az épületük előtt eltakarítani a havat, illetve hintőanyaggal ellátni a járdát, amennyiben szükséges.

– A mórahalmi lakosságot is erre kérem. Mindenki tartsa rendben a háza, lakása előtti útszakaszt. Próbáljuk meg elkerülni a téli időszakban jellemző baleseteket.