Foglalkoztatási lehetőségekről tanácskoztak Mórahalmon

Szakmai konferenciát tartottak a határon átnyúló foglalkoztatás kapcsán május 23-24-én a mórahalmi Kolo Kulturális Központban. A rendezvény a nemrégiben elkészült Vanilla Tanétterem kapcsolódó projekt keretében valósult meg román-magyar összefogásban.

A Homokhát Eurointegráció Kistérség- és Gazdaságfejlesztési Szolgáltató Nonprofit Kft. a „JEDI - Közös foglalkoztatás-alapú kezdeményezés” című projekt keretében szervezett konferencián a határtérség foglalkoztatási helyzetéről, a romániai munkaerőpiaci trendekről, a határon átnyúló munkaerő-mobilitás kihívásairól és megoldási alternatíváiról is szó esett.

Helyi jelentőségű foglalkoztatás kapcsán pedig a résztvevők részletes tájékoztatást kaphattak a bivalyos mintaprojektről és a térség jellemző mezőgazdasági munkaerő-piaci kihívásairól, továbbá bemutatták a sikeresen működő SCHOLAR-SME szerb-magyar határon átnyúló ösztöndíjprogramot is.

Az önfejlesztés kapcsán a mórahalmi kapocs Népfőiskola lehetőségeit ismerhették meg a jelenlévők. A projekt keretében Mórahalmon átadott Vanilla tanétteremben egyébként felszolgáló tanulók végezhetik majd szakmai gyakorlatukat a legmodernebb körülmények között, a vendéglátóegység nyitása pünkösdre várható.