Hamarosan itt a Homokháti Sokadalom

Július elején rendezik meg Mórahalmon a hagyományos Homokháti Sokadalmat. A térség fesztiválja egy hétvégén keresztül, július 7. és 9. között kínál kulturális, művészeti, művelődési és szórakoztató programokat a járásból, az ország távolabbi régióiból és külföldről érkező vendégeknek.

A fesztivál egyidejűleg több művészeti ág bemutatkozására ad lehetőséget évről-évre. A színvonalas kulturális és hagyományőrző programok mellett családi programok, kézműves foglalkozások, kiállítások várják az érdeklődőket. A hétvégi estéken könnyűzenei koncerteken és hajnalig tartó utcabálon mulathatnak.

A Sokadalom népszerű színfoltjai a bor-, pálinka- és ételkóstolók, ahol a Homokhátság gasztronómiai különlegességeit kóstolhatják meg a vendégek. A ünnepségsorozat alatt ünnepi szentmisét és kéveszentelést tartanak a learatott búza tiszteletére a tradíciókhoz híven. A programok között szerepel a nemzetközi néptáncgála, idén észt, cseh és szlovák néptánccsoport részvételével.

A fesztivál első nap mazsorettek felvonulásával indul, este koncert és buli vár a közönségre. A vendégek megismerkedhetnek Nógrádi Zoltán polgármester ágyasával. A városvezető ágyaspálinkájával kínálja majd a vendégeket. A helyi saslikgyártó üzem pedig minden évben az évszámnak megfelelő mennyiségű ételt ajánl fel, azaz idén 2023 szál saslikot osztanak szét a közönség közt.

Forrás: delmagyar.hu