Hangulatos fürdőtóval gazdagodott Mórahalom

A lemenő nap lágy fénye még éppen megcsillan a mórahalmi Szent János-tó felszínén, amikor a négy fiatal pakolni kezd.

Leeresztik a labdát és a gumimatracokat, hamarosan indul a buszuk, pedig maradnának még. A három röszkei fiatalembert – Kovács Botondot, Papp Dánielt és Schvartz Ádámot – egy szegedi lány kísérte el. A fiatalok második alkalommal érkeztek Mórahalomra fürdeni a város új turisztikai vonzerejéhez, a fürdőtóhoz.

Első alkalommal két héttel ezelőtt a nagy kánikulában jöttek. Meg vannak elégedve a tóval, csak az egyikük panaszkodott, akinek a nagylábujját megvágta a meder alján ottmaradt nád. De ezen kívül nem volt panaszuk semmire. Talán csak még annyi, hogy korán indul a busz Röszkére. A tó környékét szépen rendberakták, a fürdőzéshez az infrastruktúra is biztosított. Öltöző, tusoló, folyóvíz is a strandolók rendelkezésére áll.

A tó – Mórahalomra Szeged felől érkezve – a Szent-János csatorna mellett található, el sem lehet téveszteni a lovarda után. Korábban többször beszámoltunk róla, hogy látványos fejlesztéseken ment keresztül a mórahalmi Szent János-tó és térsége. A Futó-Dobó Lovasközpont melletti területen pihenőparkot, fürdőtavat alakítottak ki.

A „Mórahalmi öntöző, csapadék és termálvízkincs elvezetésének szétválasztása” című Kisvárosi Fejlesztési Programba beadott pályázat 103 millió forintos támogatásban részesült. A munkálatok a szabadidőtó területének rendezésével, nádvágással, kotrással kezdődtek. A fejlesztés lényege, hogy a területen egy jóléti pihenő, fürdőtavat alakítottak ki. Mellette helyezkedik el egy belvízelvezető csatorna, aminek óriási szerepe lesz abban, hogy az ideérkező csapadékvizet visszatartsa és később öntözésre tudják használni.

Fotó: Arany T. János

Forrás: delmagyar.hu