Határinformáció

A magyar-szerb határszakaszhoz kapcsolódó információk összegyűjtésével segítjük a határon átkelő Vendégeinket!

Hosszabb nyitva tartás a közúti határátkelőkön

Augusztusban hosszabbított nyitvatartással működik a Röszke II. és az ásotthalmi közúti határátkelőhely.

A rendőrség tájékoztatása szerint a nyári időszak végén a várhatóan tovább növekvő utasforgalomra tekintettel augusztusban meghosszabbított nyitvatartással működik a Röszke II. (közúti) határátkelőhely.

2023. augusztus 4. és augusztus 21. között a pénteki, szombati és vasárnapi napokon folyamatos nyitvatartással fogadja az utasokat. A hét többi napján a korábbi működési rendje szerint, 7 óra és 19 óra között üzemel a határtákelő.

Az Ásotthalom-Bácsszőlős (Ásotthalom - Backi Vinogradi) közúti határátkelőhely 2023. július 1. és szeptember 3. között pénteki, szombati és vasárnapi napokon szintén meghosszabbított nyitvatartással, 7 és 22 óra között üzemel, a hét többi napján változatlanul 7 óra és 19 óra között fogadja az utasokat.

A többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben tart nyitva Csongrád-Csanád vármegyében. (Forrás: www.moranettv.hu)

Kedvezőbb Volánbusz menetrend a határon átkelőknek

Azoknak, akik nem autóval szeretnének átkelni a határon, segíthet a Volánbusz új menetrendje a nyár fennmaradó időszakában.

A megnövekedett nyári határforgalom miatti várakozás elkerülése érdekében 2023. 07. 29-től (szombat) lehetőség van Röszke II. határról (közúti határátkelő) gyalogosan átkelve minden nap 9:25-kor induló menetrend szerinti buszjárattal Mórahalomra eljutni. Visszafelé Mórahalomról 17:40-kor indul a busz Röszke II. határátkelőre, a hét minden napján.