Hatodik évadával várja a nagyérdeműt a mórahalmi lovas színház

 2020-ban hatodik évadát kezdi meg a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház. Ismét jönnek a közönségkedvencek, de új darabokat is bemutat a Nemzeti Lovas Színház társulata a mórahalmi lovardában.
 Az elmúlt hónapok pandémiás időszaka lehetőséget biztosított a fejlődésre mind a művészek és lovaik, mind pedig a város által biztosított színházi infrastruktúra terén. A szervezők azt ígérik, az eddigieknél is színvonalasabb és látványosabb előadások érkeznek Mórahalomra, ráadásul a nézők kényelme is nagyobb lesz egy beruházásnak köszönhetően.

Június 19-én egy sajtótájékoztató keretein belül Nógrádi Zoltán, Mórahalom város polgármestere elmondta, hogy az idei évben megújult a színház színpad- és világítástechnikája, illetve arra törekedtek, hogy minél jobban kiszolgálják a nézők kényelmét az előadások alatt. Ennek köszönhetően a lovas színházi produkciók megtekintése még nagyobb élmény lesz, hiszen a nézőtér sokkal komfortosabbá vált.

A sajtótájékoztatón Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója hangsúlyozta: az elmúlt időszak rengeteg lehetőséget adott arra, hogy még jobban elmélyedjenek egy új idomítási módszerben, és még inkább felkészüljenek a Szilaj című bemutatójukra, ami igazi varázslatot tartogat a nézők számára Mórahalmon. A musicalben ugyanis először fogják alkalmazni a lovak eszközök és felszerelések nélküli irányítását, azaz a szabad idomítást.

Az eseményen továbbá elhangzott, a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház minden előadását az eredeti időpontokban tervezik megtartani, mivel a kormány a veszélyhelyzet eltörléséről döntött a napokban.

2020-ban a nagyérdemű megtekintheti a város fedett lovardájában A szabadság vándorai című Demjén slágerekből összeállított előadást, a Marica grófnő című népszerű operettet, a Honfoglalást, a Kincsem című musicalt, a Mátyás az igazságos című családi darabot és a Szilajt. Mindezekről tájékoztatást a www.lovasszinhaz.morahalom.hu weboldalon vagy a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház Facebook oldalán kaphatnak.