Hét érkező és öt távozó Mórahalmon

Már túl van az első edzőmérkőzésén a Mórahalom VSE: a homokhátiak azonban egy megváltozott kerettel várhatják a 2023-24-es szezont.

A csapattól öten is távoztak: az előző idény házi gólkirálya, Baji Renátó az SZVSE-hez, míg Malatinszki Ádám és Malatinszki Dávid a megyeegy újoncához, az Ásotthalomhoz igazolt. A rutinos támadó, Szűcs Dávid is várhatóan marad az osztályban, de nem a Mórahalomban játszik az ősszel, Szalai Ronald pedig felhagyott a játékkal.

Pótlásukra összesen hét, többsgében fatal játékos érkezett: Ábrahám Balázs a Szeged-Csanád GA-tól, Suták Gergő és Czékus Zsombor a DAFC Szegedtől, Csehó Martin Algyőről, Földi Róbert a Deszktől, Fenyvesi Bálint Jánoshalmáról, míg Baucic Toni a Tiszaszigettől csatlakozott a Mórahalomhoz.

– Továbbra is az a célunk, hogy a tehetséges fiatalokat beintegráljuk a felnőtt futballba. Legfőképpen nem helyezésben gondolkozunk, bár meg szeretnénk ugrani a tavaly elért ötödik pozíciónkat. A HFC II. után valószínűleg mi leszünk a legfiatalabb átlagéletkorú csapat. Rutinos játékosok távoztak, akiknek sok sikert kívánunk a továbbiakban! – mondta Papp Endre, a Mórahalom edzője.

A csapat legközelebb jövő szombaton 18 órától a Soltvadkertet fogadja felkészülési mérkőzésen.

Mórahalom–Deszk 5–1
Gólszerzők: Bokányi, Szalma, Rádóczi (2), Trója, ill. Teschner.