Honosítási ünnepség Mórahalmon

Több mint százan tettek állampolgári esküt

Több mint százan érkeztek Mórahalomra, hogy letegyék állampolgársági esküjüket 2011. szeptember 1-én, az Aranyszöm Rendezvényházban.
Mórahalom Város Önkormányzata örömmel tette lehetővé, hogy a helyi hivatalban segítséget nyújtsanak a honosítási kérelmek leadásában. Az országban Mórahalom a honosítási ügyszámokat illetően a 10. helyen áll.

Egy Óbecséről érkezett idős férfi azért honosíttatta magát, mert az ő számára inkább eszmei érték az eskü. Az elmúlt időszakban mindent elkövetett azért, hogy családjával együtt őrizzék a magyar nyelvet. Zentáról egész családok érkeztek, számukra már hétköznapi jelentősséggel is bír az állampolgárság megszerzése. Szeretnék, ha gyermekeik magyar állampolgárként Európa valamely országában végezhetnék tanulmányaikat. Hasonlóan nyilatkozott egy Temesvárról érkező férfi, szerinte honfitársai is egyre többen élnek a lehetőséggel, legfőképpen azért, hogy külföldön vállalhassanak munkát, akár a tengeren túl is.

A most állampolgári esküt tevőkkel együtt már több mint kétszázan mondhatják el, Mórahalmon lettek magyar állampolgárok.