Idősbarát díjat kapott Mórahalom

Idősbarát Önkormányzat Díjat vehetett át Mórahalom a közelmúltban. Az elismerést még 2004-ben a szociális miniszter és a belügyminiszter alapította, akik a díj adományozásával az eddigi eredmények elismerése mellett arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a településeken az önkormányzatok tehetnek legtöbbet az időspolitika érdekében. A díjat évente 12 önkormányzat nyerheti el, a pénzjutalom másfél millió forint, amit idősügyi célokra kell felhasználni.

Somogyiné Farsang Szilvia, a Homokháti Kistérség Többcélú Társulása Integrált Szociá­lis és Gyermekjóléti Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat Szakmai vezetője elmondta, a mórahalmi önkormányzat nagy hangsúlyt fektet az idős, rászoruló emberekről való gondoskodásra, céljuk a szükségletekre épülő szolgáltatási rendszer folyamatos fenntartása és fejlesztése, a meglévő szolgáltatások bővítése. A kötelező feladatokon túl számos helyi szolgáltatásba bevonják az idő­­seket. A programokon való önkéntes részvétel aktív jelenlétet eredményez az idősek részéről a város életében.

A pénzjutalomból a Homokháti Szociális Központ Mórahalmi Tagintézmény közösségi terét szeretnék otthonosabbá, kényelmesebbé tenni. Az összegből ülőgarnitúrát, asztalokat és székeket, okostévét és hangtechnikai eszközöket vásárolnak, amelyekkel a közös klubfoglalkozásokat, közösségi rendezvényeket szeretnék élvezhetőbbé tenni az idősek számára.

Forrás: delmagyar.hu