Ismét remekelt Milán, második helyezett lett

A mórahalmi Gigacz Milánról két éve, 2019 márciusában írtunk először, akkor azért, mert harmadik helyezést ért el az országos klarinétversenyen.

– Elsős voltam, amikor furulyával kezdtem, mint mindenki. Másodikos koromban kezdtem el klarinétozni.

Először is úgy volt, hogy még nem esett ki az első két tejfogam, ezért anya nem szerette volna, hogy rezes legyek. Azt mondta, legalább egy évig próbáljam ki a klarinétot, ami aztán annyira megtetszett, hogy ennél maradtam – mesélte akkor Milán, akihez az volt az első kérdésünk, hogy miért ezt a hangszert választotta.

Egyre közelebb kerül álmaihoz a mórahalmi Gigacz Milán.
Archív fotó: Frank Yvette

Milán másodikos kora óta játszik a fúvós hangszeren, és sorra hozza el a legrangosabb elismeréseket. A közelmúltban Budapesten az V. Danubia Talents Nemzetközi Zenei Versenyen 94 ponttal a második helyen végzett. A rendhagyó mó­­don online megrendezett versenyre videót kellett beküldeni, amit a nemzetközi zsűri videókonferencián értékelt.

Milán korábban azt mondta, művész szeretne lenni, álma, hogy szólista legyen, és a Bécsi Filharmonikusoknál, Ausztria legismertebb zenekarában játsz­­hasson. Ehhez egy lépéssel közelebb került, jelenleg az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnázi­­um diákja.

– Erős volt a mezőny. Úgy érzem, közelebb kerültem a célomhoz, elégedett vagyok az eredménnyel, de vannak dolgok, amin javítani kell.

A hangomon tudnék szépíteni, a technikámon pedig finomítani – mondta a 14 éves fiú, aki már készül a következő Danubia-versenyre, amelynek zsűritagjai akkor bécsi zenészek lesznek és amit márciusban rendeznek.

Forrás: delmagyar.hu