Jelnyelvi tréningen vettek részt a mórahalmi polgárőrök

A Mórahalmi Önvédelmi Egylet (Polgárőrség) tagjai számára nincs lehetetlen. Pontosan tudják, nem adódhat olyan probléma, amire nem találnak megoldást.

Ezért azonban folyamatosan képezniük kell magukat. Történhet például olyan élethelyzet szolgálatban vagy szolgálaton kívül, ahol siket vagy nagyothalló személy kér segítséget. Erre az esetre az egyesület tagsága eddig nem volt felkészülve. Kedden délután azonban a Siketek és Nagyothallok Országos Szövetségének szakmai támogatásával és iránymutatásával jelnyelvi mini tréninget rendeztek a polgárőrök számára a Városházán.

A szemléletformáló előadáson huszonöten vettek részt, akik megtapasztalhatták, hogy a jelnyelvet megtanulni, elsajátítani nem egyszerű feladat. Ehhez egy alkalom kevés, de a jelnyelvvel való megismerkedéshez megtették az első lépést. Sárközi László, a Mórahalmi Önvédelmi Egylet (Polgárőrség) elnöke a rendezvényen megköszönte Szlivka Ágnes jelnyelvi oktató és Vörös Zsolt jelnyelvi tolmács színvonalas előadását, valamint azt, hogy személyes jelenlétével a megtisztelte a tréninget a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége képviseletében Zombori Andrea, továbbá Batiz István, a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke, valamint a szövetség család-gyermek és ifjúságért felelős alelnöke, Pintér Nóra, illetve Lázár János titkár. A programot követően szóbeli megállapodás született a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége és a Mórahalmi Önvédelmi Egylet (Polgárőrség) között arról, hogy ezt az oktatási programot, szemléletformálást folytatni kell helyi, de akár országos szinten is.