Jó hírek a Futó-Dobó Lovasközpontból: két eleven kiscsikó a mórahalmiak új büszkesége

 A mórahalmi Futó-Dobó Lovasközpont is elcsendesült a rendkívüli helyzet kihirdetése után: a lovász tanulók gyakorlati oktatása digitálisra váltott, a bölcsődések és óvodások lovagoltatása is megszűnt, így a bértartott és saját lovakkal való foglalkozás tette ki a mindennapokat.
 Egészen április végéig, amikor is egy nap különbséggel két kiscsikó is született a lovardában, ahol így már 26 lóval büszkélkedhetnek.A Lovasközpont saját sportlova, Lujza kicsinye a Luna nevet kapta a homlokán lévő hold alakú foltra asszociálva. A másik csikó a Királylány nevű bértartott lótól született és a Caty névre keresztelték. Mindkét kis kanca nagyon eleven – mesélte a lovarda vezetője, Kis Aranka, aki ki is vezette a szabadba a kedvünkért az állatokat. Luna és Caty is nagyon nyitottak a világra, mellyel még csak most ismerkednek: a vidám szökellések között meg-megálltak szaglászni környezetüket, számukra még minden érdekes és izgalmas újdonság.

A Futó-Dobó Lovasközpont saját lova, Luna a tervek szerint Mórahalmon marad és három év után kezdik el díjugrató sportlónak kinevelni.