Jubileumi, tizedik évadára készül Mórahalom

Mórahalom. Jubileumi, tizedik évadára készül a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház. Duka Félix igazgató elmondta, két alapon nyugszik a mórahalmi nyári színházi évad: az egyik a színpadi produkciók, a másik pedig a lovas színház.

"Immáron tíz éve fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy a lovarda adjon helyet kulturális eseményeknek, közösségeknek, a közművelődésnek, a közművelődés jeles eseményeinek. A helyi turisztikai értékekre építve kitaláltuk, hogy legyen egy olyan színházi esemény, amely az emberi főszereplők mellett a lovak szerepére is épít. Így esett a választásunk Pintér Tibor társulatára, a Nemzeti Lovas Színházra, akik többször eljöttek megnézni a lovardát, Tibornak tetszett az infrastruktúra és megállapította, hogy ez lehetne a lovas színház második, vidéki első bázisa, és így is lett. Elindítottuk a lovas színházat, aminek sikerén felbuzdulva következett a második lépés, a szabadtéri színpad." – idézte fel a kezdeteket Duka Félix alapítóigazgató. Idén a szabadtéri színházi produkciók sora június 7-én a Hőhullám című vígjátékkal indul.

Minden évben fontos szempont, amikor az évadot összeállítják, hogy olyan produkciók jelenjenek meg a színpadon, amelyekben a családok, idősek, fiatalok is megtalálják a nekik tetsző darabokat. Idén is kedvezményes jegyárakkal várják a látogatókat. Minden színházjegy 2200 forintos, kedvezményes belépőjegy vásárlására jogosítja fel birtokosát a Szent Erzsébet Mórahalmi gyógyfürdőbe 2024. szeptember 30-ig. Részletekért keressék fel a www.lovasszinhaz.morahalom.hu oldalt!