Karácsonyi menüvel és borajánlattal búcsúzott decemberben a Móra-Net Tv főzőműsora

Egy évre szólt az a felkérés, melynek köszönhetően ismét főzőműsort készíthetett a Móra-Net Tv. A Frissen jó című gasztromagazin 12 rész során kalauzolta a nézőket a hagyományos magyar fogások és a modern konyhatechnológia világában, mindezt úgy, hogy helyi termelőket támogatva, helyi alapanyagokból készülhettek az ételek.

A műsor célkitűzése a szórakoztatáson túl a helyi zöldségek és gyümölcsök, a szezonális alapanyagok felhasználásának előtérbe helyezése volt. Mindehhez két szakács, ha úgy tetszik mester és tanítványa ragadott fakanalat minden hónapban. Pápai Péter, a Szegedi Szakképzési Centrum Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskolájának szakács szakoktatója és Duka Félix, friss szakácsbizonyítványt szerzett műsorvezetőtársa hozták egyéniségüket és receptjeiket a képernyőre. Az összekötő kapocs Veszelka Krisztina volt, aki szerkesztőként és kíváncsi beszélgetőtársként volt jelen a műsorokban, melyek során hasonló, vagy azonos alapanyagokból a két szakács különféle ételeket készített.

Izgalmas utazás volt ez a stáb tagjainak, legyenek azok a kamera előtt vagy mögött. Egy-egy műsor elkészítése során nem csak az alapanyagokról és az ételekről tanultunk sokat, hanem a megvalósítást, a háttérmunkát is adásról-adásra fejlesztettük, javítottuk. Szerves részei lettünk a műsoroknak, hiszen nem csak az ötletelésben, a főzésben, de az utómunkákban is részt vettünk – Duka Félix például a főzés mellett olykor kamerát is ragadott, illetve a vágási munkákért egy személyben volt felelős.

A műsort a FrissExpressz zöldség-gyümölcs üzlet támogatta egy éven keresztül, köszönjük nekik, hogy általuk az utóbbi évek egyik legsikeresebb produkcióját készíthette a Móra-Net TV. A felvételekért köszönet illeti Szécsi Gábort, aki legtöbbször egymaga felelt négy kameraképért és a hangért is. A helyszín biztosításáért hálásak vagyunk a szakképző iskola vezetőjének, Angyalné Kovács Anikónak, illetve meghívott alkalmi vendégeinknek, Joó Balázs esperesnek, Kis Sándor cukrász szakoktatónak és Csiszár János borásznak is köszönjük az értékes perceket. Köszönjük a rendszeres visszajelzést a nézőknek, akik nyomon követték a recepteket – eleinte magunk sem gondoltuk, hogy ekkora visszhangot vált ki egy főzőműsor a térség televíziójában.

A Frissen jó decemberben egy karácsonyi menüsorral ért véget, ahol hagyományos szegedi halászlé és kivételesen nem helyi alapanyag felhasználásával lazac-steak készült parajos tésztaágyon. Mindehhez az ünnepi ételsorhoz szakavatott borász ajánlott kiváló borokat, melyekkel kicsit meghatottan, de örömmel és büszkeséggel a szívünkben koccintottunk és búcsúztunk a műsortól.

Az adásokat visszanézhetik weboldalunkon, a www.moranettv.hu oldalon az archív anyagok között. A keresőbe ennyit írjanak: Frissen jó.

A készítők nevében: Veszelka Krisztina