Kedvezményes fürdőbelépővel ajándékozza meg az Országos Mentőszolgálat munkatársait Mórahalom – A Semmelweis Napon az egészségügyi dolgozókat is féláras jegyekkel várják

A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be, ahol Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere elmondta, a város és a Szent Erzsébet gyógyfürdő 50 %-os, azaz jelenleg 2200 Ft-os belépővel hálálja meg az Országos Mentőszolgálatnál dolgozók munkáját.

Hozzátette, a magyar egészségügy napjához kapcsolódva pedig a Magyar Fürdőszövetség és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara együttműködésének eredményeképpen július 1-jén a kamarai tagsági igazolvánnyal érkező egészségügyi dolgozók és családtagjaik szintén fél áron látogathatják a kezdeményezéshez csatlakozó mórahalmi fürdőt.

A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy már eddig is 50 %-os jeggyel mehettek be a fürdőbe a Belügyminisztérium munkatársai, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének, a Vakok és Gyengénlátók Csongrád-Csanád Megyei Egyesületének és az Autisták Országos Szövetségének tagjai, ahogy már az Országos Mentőszolgálat dolgozói is, a jogosultságot bizonyító igazolványuk felmutatásával. Terveik szerint ősszel a pedagógusok részére is kialakítanak egy kedvezményrendszert, ezzel is megköszönve áldozatos munkájukat.

– Ez egy gesztus a város és a fürdő részéről, köszönetként és egyben tisztelegve a mentők és a rendészeti szervek előtt. Valamint szeretnénk szolidaritást vállalni, a társadalmi megértésre és elfogadásra irányítani a figyelmet azokkal szemben, akik valamilyen hátránnyal élik az életüket. Azt gondolom, az élet ajándéka lehet akár egy fürdőzés is itt, a mórahalmi intézményben.

Megjelent a sajtótájékoztatón Dr. Irinyi Tamás, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei elnöke is, aki megköszönte a város ajándékát, mint fogalmazott, ha jól rekreálódott, kipihent kollégák dolgoznak az egészségügyben, az jó a betegeknek, pácienseknek is.

Gera Zsolt, a Mórahalmi és Ruzsai Mentőállomás vezetője 8500 bajtársa nevében fejezte ki háláját, elmondta, a pandémia évei alatt sokszorosára nőtt a terhelésük, többek között ezt segít majd kipihenni a mórahalmi fürdőben eltöltött idő.