Kerékpárosbarát szolgáltatók Mórahalmon is

Mórahalmon jelenleg két helyszín szerepel a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) Országos Kerékpárosbarát Szolgáltatói Hálózatában: a mórahalmi Turisztikai Iroda és az Ezer Év Parkja.

A kerékpárral közlekedő vendégek más jellegű szolgáltatásokat is igényelnek, mint a többi látogató, a hálózatba történő bekerülés pedig biztosítja a biciklivel érkező turistákat arról, hogy a rendszerben megtalálható szolgáltatók elhivatottak a kerékpárral közlekedő vendégek, és az ő életmódjuk iránt. A minősítés azt is jelenti, hogy a szakmai szervezet kommunikációjában is megjelenik az adott szolgáltató, és a bringások figyelmét és bizalmát Mórahalom felé irányítja.

Mind a Turisztikai Iroda (6782 Mórahalom, Tömörkény u. 3.), mind az Ezer Év Parkja (6782 Mórahalom, Móradomb krt. 17-19.) biztosít többek között kerékpártárolási- és telefontöltési lehetőséget, ingyenes vízvételi lehetőséget, szerelőkészletet és persze információt a térség látnivalóiról, szolgáltatóiról.

Az Ezer Év Parkjában üzemelő büfé további színfolt lehet a megfáradt bringázóknak, nem beszélve a kulturális feltöltődés lehetőségéről. A város központjában található Turisztikai Iroda fő profilja alapján a fenti szolgáltatások biztosítása mellett információkban gazdag kiadványokkal, városi térképpel és helyi termékekkel várja a (nem csak) kerékpáros látogatókat.

A büfé lehetőségét kihasználva az Ezer Év Parkjában, kerékpáros frissítőpontként is megjelenik az intézmény. Ez annyit jelent, hogy a Homokháti Bringaklub a Parkot is felvette partnerei közé, mint a településen elérhető bringapontot – így az arra járó kerékpáros betérhet pihenni, felfrissülni, és még a járművét is karban tarthatja.

A Turisztikai Irodában plusz szolgáltatásként kerékpárbérlésre is van lehetőség - hagyományos és elektromos bringák formájában.

A tavasz közeledtével így tehát Mórahalom is vonzó célpont lehet – attrakciói mellett – kerékpárosbarát szemléletmódja miatt!

Kapcsolódó hírek, események