Készen állnak a nyolcadik évadra: bemutatkozik a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház 2022-es programja

Összeállt a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház nyolcadik évadának programja. Mind a szabadtéri előadások, mind a lovas színházi produkciók között lesznek jól ismert közönségkedvencek és Mórahalmon először debütáló előadások is.

A műfaji sokszínűség szinte már védjegyévé vált a színháznak és ez 2022-ben is megmarad: lesznek musicalek, koncertek, operettek és rockoperák is. Minderről a szervezők és a produkciók képviselői számoltak be december 14-én, az Aranyszöm Rendezvényházban.

Vona Tibor látványos Nikola Tesla show-ja visszatér, de látható lesz a Vadak ura című új magyar állatos musical is, mely szintén Vona nevéhez köthető. A kizárólag magyar közreműködők által létrehozott produkcióban nagy hangsúlyt kapnak a ledfalas technika legújabb látványelemei, de az élethű jelmezek is hozzájárulnak ahhoz, hogy igazi családi élmény legyen a nemrég debütált musical-show.

Életre kel a történelem: láthatjuk majd az Árpád-házi királyokat lóháton és Sissi királynét a színpadon. Előbbi a Nemzeti Lovas Színház legújabb darabja, utóbbi pedig a Monarchia Operett társulatának új előadása. A klasszikus operettek szerelmeseit egy Kálmán Imre műveiből készült válogatás is szórakoztatja majd, szintén a Monarchia Operett előadásában.

A Patkó Lovas és Szabadtéri Színház nyolcadik alkalommal szerepeltet lóháton bemutatott előadásokat, a nézők ebben az évadban tíz különböző lovas színházi produkcióból válogathatnak. A Nemzeti Lovas Színház igazgatója, Pintér Tibor elmondta, hogy az egyik új családi előadásuk a Fehérlófia történetét dolgozza fel, melynek egyik érdekessége lesz, hogy a sárkányt egy hatalmas erőgéppel fogják helyettesíteni kaszkadőrjelenetekkel tűzdelve.

Végül pedig két koncertet és két nosztalgikus musicalt is ígér a 2022-es évad. A Péter Szabó Szilvia nevéhez köthető NOX formáció jubileumi koncertjére is jegyet válthatunk, de Geszti Pétert és legjobb slágereit is hallhatjuk majd Mórahalmon. Továbbá bemutatkozik a Robin Hood, illetve a Neoton Família slágereire komponált Szép nyári nap című musical is.

Nógrádi Zoltán polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, büszke arra, hogy Mórahalom élő bázisa lett a kultúrának, és már nem kell egy-egy színvonalas, szórakoztató előadásért akár 100 km-t utaznia a környékbelieknek. Sőt, ma már nagyvárosokból érkeznek Mórahalomra a színházkedvelők azért, hogy a legmodernebb technikai feltételek mellett, elismert művészek közreműködésével, egyedi környezetben kapcsolódhassanak ki.

További információ ITT.